PUBLICITÉ

Soep van topinamboer met roquefort

Recept aangemaakt op 02/03/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 26/11/2013 - 14h51
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
45 minutes
Ingrediënten :

1,5 kilo topinamboers (aardperen)
1,5 liter halfvolle melk
1 bosje platte peterselie
100 gram roquefort of een andere blauwe schimmelkaas
piment d'Espelette (Baskische zachte chilipeper)
PUB

Bereiding van soep van topinamboer met roquefort

Schil de topinamboers, was ze en snij ze in stukken. Om te vermijden dat ze oxideren en bruin worden, doe je ze in een potje met water terwijl je de andere schilt.
Doe ze samen met de melk in een kookpot. Breng aan de kook en draai het vuur dan lager. Kook gaar in ongeveer 35 minuten en roer geregeld.
Was intussen de peterselie endep ze droog. Stroop de blaadjes af.

Doe de peterselie bij de rest. Mix de soep met de staafmixer tot ze mooi glad is. Hou ze warm.
Leg de roquefort in een bord en plet hem met een vork.

Doe de kaas in de soep. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Doe er 2 of 3 mespuntjes piment d'Espelette bij. Dien goed heet op

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 02/03/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 26/11/2013 - 14h51
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ