PUBLICITÉ

Soep van aardperen (topinamboers) en 'potimarron'-pompoen

Recept aangemaakt op 02/03/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 27/10/2014 - 15h55
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
40 minutes
Ingrediënten :

1 potimarron (de kleine oranje pompoen die een kastanjeachtige smaak heeft)
1 ui
4 topinamboers (aardperen)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel room
1 bosje platte peterselie
paprikapoeder
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van soep van aardperen (topinamboers) en 'potimarron'-pompoen

Snij de potimarron met een stevig mes in vieren. Verwijder de zaadjes en snij de schil weg. Snij het vruchtvlees in blokjes.
Schil de ui en versnipper die. Verhit de olie in een braadpan, stoof de ui erin en doe de blokjes potimarron erbij. Zet ruim onder water (3/4 liter) en kook op een matig vuur gaar in 15 tot 20 minuten. De pompoen moet goed zacht zijn.

Schil ondertussen de aardperen en rasp ze in heel dunne schijven van ongeveer 1 mm dik. Dompel ze zo snel mogelijk onder in water (eventueel met wat citroen). Zo blijven ze mooi wit, want aardperen of topinambours oxideren namelijk heel snel.

Was de peterselie, dep ze droog en haal er de blaadjes af.
Doe de peterselie bij de gare potimarron. Mix alles. Doe er eventueel een beetje water bij als de soep te dik is. Doe de room erbij en roer dooreen. Breng op smaak met zout en peper. Giet de bereiding in een soepterrine en hou ze warm.

Verwarm de olie in een braadpan en bak de topinamboerschijfjes op een zacht vuurtje aan weerskanten 1 minuut. Laat ze uitlekken en leg ze in een kleine schotel.

Strooi net voor het opdienen wat paprikapoeder en peterselie over de soep.
Verdeel de topinamboerschijfjes over de borden. Giet de warme soep erover en bestrooi met een beetje parmezaan.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 02/03/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 27/10/2014 - 15h55
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ