PUBLICITÉ

Sociale netwerken: wat zijn de risico's in de leeftijdsgroep 8 -17 jaar?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 18/06/2013 - 15h29
-A +A

Een belangrijke Franse studie heeft zich gebogen over het gedrag van kinderen en jongeren op Facebook. De resultaten van het onderzoek waren uiterst leerzaam.

PUB

Ze doen het toch, ook al verbiedt men het hen...

Bijna 20% van de kinderen jonger dan 13 jaar zit op Facebook… hoewel dat verboden is. En 97% van de ouders is daarvan op de hoogte. Vanaf de secundaire school, is bijna 90% van de jongeren aanwezig op de sociale netwerken. Zowat 60% onder hen is dat zelfs dagelijks (55% van de jongens en 63% van de meisjes).

Zijn sociale netwerken vooral een bezigheid van 'rijkeluiskinderen'?

Helemaal niet: 49% van de jongeren uit 'standaardgezinnen' zit op de sociale netwerken, tegen 44% van de jongeren uit bemiddelde families. Het verschil is uiteraard niet enorm, maar toch veelbetekenend. Misschien omdat de ouders in bemiddelde families meer reageren op het feit dat er een direct en negatief verband bestaat tussen enerzijds de tijd die hun kinderen op internet doorbrengen en anderzijds de schoolresultaten.

 

Initialement publié par Dr Catherine Solano le 01/08/2011 - 14h58 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 18/06/2013 - 15h29

http://www.jeunes.cnil.fr/

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Roken: Spreek erover met je vader! Geüpdatet op 10/05/2010 - 00h00

Het gezag van de vader is in de gezinnen nog steeds even belangrijk! Dat gezag zou bovendien een doorslaggevende rol spelen in de keuze van jongeren om al dan niet te roken . Het is vooral een kwestie van communicatie .

Meer artikels