PUBLICITÉ

Snakken naar de lente!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/03/2011 - 09h46
-A +A

Hoewel de lente officieel begint op 21 maart, hebben we wat het weer betreft nog geen zekerheid. En wie nu al een minimum aan seizoensgroenten en -fruit wil eten, heeft nog niet veel keuze. Hoe houden we dit vol tot aan de eerste aardbeien?

PUB

Krokante slaatjes ook lekker op het einde van de winter

Tijdens de zomermaanden is het altijd aangenaam te kunnen smullen van heerlijke verse groenten. Maar op dit tijdstip van het jaar zijn tomaten en komkommers weliswaar verkrijgbaar, maar vrij duur en vooral smakeloos. Gelukkig zijn er alternatieven. Er is nog altijd witloof, maar als kaas en noten u te veel aan de winter herinneren, kunt u het combineren met appelen of groene selder om een frisse en minder gebruikelijke smaak te verkrijgen. Denk ook aan venkel: vermengd met de laatste nog 'toonbare' sinaasappels, zorgt venkel eveneens voor een frisse smaak.

 

En hoe zit het met fruit in deze periode van het jaar?

Voor fruit is het zelfs nog iets moeilijker. De kalender van het OIVO is niet bemoedigend: naast de appelen, peren, bananen en citroenen die we de hele winter al gegeten hebben, is de keuze nog beperkt. Om deze vruchten een lentesmaakje te bezorgen, kunt u in plaats van kaneel en vanille – die het goed doen tijdens de wintermaanden – meer pittige en frissere smaken gebruiken zoals gember en kardemom. Denk ook aan basilicum, dat perfect past bij elk citroendessert.

Wilt u geen appel meer zien in uw fruitschaal en wenst u nu echte lentevruchten? Dan moet u vals spelen… Opteer in dit geval voor diepvriesfruit en maak een soepje van rode vruchten die u opdient met speculaas. Een gemakkelijk, heerlijk en vitaminerijk nagerecht! U kunt ook fruit in blik kopen om aan de nodige dosis vezels te geraken. Heerlijk met een portie yoghurt of een eetlepel mascarpone.

 

Probeer nog even vol te houden: het rabarberseizoen nadert en ook de eerste aardbeien zijn niet meer veraf…

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/03/2011 - 09h46
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Weet u wat te kiezen voor de lunch? Gepubliceerd op 10/02/2016 - 10h44

Het is niet makkelijk om als je werkt tijdens een korte lunchpauze een volwaardige en evenwichtige maaltijd te nemen. Maar dat wil nog niet zeggen dat u zich moet neerleggen bij een ongezonde lunch . Ook in een broodjeszaak kunt u gezonde keuzes make...

Meer artikels