Darmkanker wordt opgespoord via de analyse van de stoelgang of een coloscopie en dat is een onderzoek met weinig glamour. Maar wist u dat de coloscopie niet de enige oplossing is? Bent u de 50 al voorbij? Waar wacht u dan nog op?
- Baarmoederhalskanker
- Baarmoederkanker
- Beroepsgebonden kankers
- Blaaskanker
- Borstkanker
- Borstvlieskanker
- Botkanker
- Chemotherapie
- Dikkedarmkanker, endeldarmkanker
- Eierstokkanker
- Geneesmiddelen en kanker
- Hersenkanker
- Huidkanker
- Kanker ORL
- Kanker bij kinderen
- Leukemie
- Leverkanker
- Longkanker
- Lymfoom
- Maagkanker
- Nierkanker
- Oogkanker
- Pancreaskanker
- Preventie tegen kanker
- Prostaatkanker
- Radiotherapie
- Roken en kanker
- Schildklierkanker
- Slokdarmkanker
- Spierkanker
- Sporten tegen kanker
- Teelbalkanker
- Vaccinatie van de adolescent
- Vervuiling en kanker
- Voeding tegen kanker
Slokdarmkanker

Het is belangrijk goed geïnformeerd te zijn omtrent Kankers. Ontdek hier dus de laatste nieuwtjes van de redactie in verband met slokdarmkanker: tips, praktische fiches, tests en natuurlijk ook getuigenissen van andere internetgebruikers.
Slokdarmkanker wordt voornamelijk geassocieerd met tabak en alcoholgebruik. Er bestaan echter nog meer risicofactoren ... We bieden u een overzicht van de verschillende risicofactoren voor slokdarmkanker .
Mensen met gastro-oesofagale reflux lopen meer risico om slokdarmkanker te krijgen dan de rest van de bevolking. Uit een recente studie blijkt dat de afwezigheid van symptomen niet noodzakelijk betekent dat het risico lager is.
Minstens 10 % van de bevolking heeft heel regelmatig last van gastro-oesofageale reflux (GOR) . Prof. Frank Zerbib van de dienst ‘Hépato-gastro-entérologie et oncologie digestive’ van het CHU in Bordeaux, Frankrijk, stuurt enkele gangbare ideeën over...