PUBLICITÉ

Slechte adem tijdens een dieet

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 08/12/2015 - 15h37
-A +A

Het is bekend dat sommige diëten een slechte adem geven.

Om welke diëten gaat het en hoe komt dat?

Maar vooral: wat valt eraan te doen?

PUB

Slechte adem tijdens een dieet: het is de ketose

De diëten die een slechte adem geven, zijn de eiwitdiëten. Ze bevatten, zoals de naam zegt, veel eiwitten en amper of geen koolhydraten.

Als ons lichaam geen koolhydraten meer heeft om zijn behoeften te dekken, zal het vet gaan verbruiken om te overleven. Dat is ook net de bedoeling van een dieet!

 

Maar als we vetten verbranden, komen er afvalstoffen vrij, de zogenaamde ketonische lichamen. Die worden afgegeven in de urine en het bloed. Deze stoffen zijn vluchtig en worden daarna uitgeademd. En aangezien ze slecht ruiken, krijgen we er een slechte adem van!

 

Slechte adem tijdens het diëten moeilijk te voorkomen

Een slechte adem als gevolg van een eiwitdieet is dus in feite een teken dat het dieet goed werkt.

Mensen die zo’n dieet volgen, zitten dus met een dilemma. Ze zouden het probleem van de slechte adem makkelijk kunnen verhelpen door meer koolhydraten te eten. Maar dat is net in strijd met hun dieet!

 

Een slechte adem als gevolg van de ketonische lichamen in het bloed kan trouwens niet op dezelfde manier worden verholpen als een slechte adem waarbij de oorzaak in de mond zelf ligt. Zelfs de beste mond- en tandhygiëne zal u er niet van afhelpen.

 

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 05/06/2012 - 11h43 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 08/12/2015 - 15h37
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Diëten zijn geen wondermiddelen Geüpdatet op 08/02/2005 - 00h00

Heel wat mensen gaan op dieet, en het uitgebreide gamma diëten versterkt die trend alleen maar. Toch bestaan er bitter weinig gegevens over hun doeltreffendheid en hun gevolgen voor de gezondheid. Deze studie vergeleek vier diëten met elkaar.

Moeten we kauwgom eten voor goede tanden? Geüpdatet op 21/01/2015 - 12h04

Kauwen op een kauwgom zou cariës helpen voorkomen en onze tanden gezond houden. Wat is er van aan? Welk effect heeft kauwgom op de tanden? Moeten we voortaan met een kauwgom in de mond rondlopen? We staan even stil bij de rol van kauwgom in de gezond...

Jojodiëten: de weegschaal als vijand nr. 1 Gepubliceerd op 05/05/2015 - 16h06

Wie heeft er niet al eens enkele overtollige kilo’s willen kwijtraken? Dat op zich is niet zo moeilijk, alleen komen ze er soms in geen tijd weer bij… Dat is het beruchte jojo-effect : vermageren om nog makkelijker te verdikken.

Geen paniek bij halitose of onfrisse adem! Gepubliceerd op 12/05/2015 - 11h51

Niets is zo onaangenaam als een slechte adem . Het probleem kan zich ontwikkelen tot een echte lijdensweg, zowel voor uzelf als voor uw omgeving. Toch hoeft u niet te panikeren. Enkele trucjes en eenvoudige maatregelen volstaan al om uw mond een nieu...

Meer artikels