PUBLICITÉ

Slank de zomer door!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 31/07/2012 - 09h48
-A +A

Hoe blijft u deze zomer slank of kunt u vermageren? Enkele redelijke afslankingstips voor een zomer in goede conditie, zonder u dingen te hoeven ontzeggen, zonder stress en zonder hongerlijden.

PUB

Verklein uw porties en gebruik dessertborden

We eten veel te veel, of toch zeker meer dan we nodig hebben.

Een heel simpele manier om minder te eten is kleinere porties nemen door kleinere borden te gebruiken!

Zet deze zomer dus uw grote borden opzij en dien uw voor- en hoofdgerechten op in dessertborden. U zult verrast zijn over het doeltreffend - en afslankend - effect van dit trucje!

 

Neem de tijd om te eten: kauw lang en traag

Als we snel eten, komen de signalen van het verzadigingsgevoel te laat naar boven en werken we onnodig te grote hoeveelheden naar binnen.

Als we traag eten, voelen we het verzadigingsgevoel geleidelijk aan opkomen en zullen we dus minder eten. Als we geen honger meer hebben, zullen we ook geen tweede keer meer bijnemen en een lichter dessert nemen.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 06/07/2012 - 14h42 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 31/07/2012 - 09h48

Dr Arnaud Cocaul, Régime mastication, uitgeverij Thierry Souccar.

Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Voeding: zomerse verleiding Gepubliceerd op 04/07/2016 - 11h58

Bij warm weer veranderen de eetgewoonten en dat kan op gezonde wijze door meer fruit en groenten te eten, meer water te drinken en de voedingshygiëne te respecteren. Wij geven u alvast een aantal tips.

Zes tips voor een zomer in topvorm! Geüpdatet op 25/06/2012 - 12h23

De zomer is er eindelijk. We hebben er zolang naar uitgekeken. Zomer staat synoniem met zon, warmte, vakantie, dagdromen, enz. Enkele tips om fysiek en mentaal in topvorm te geraken zodat u alles uit uw zomer kunt halen.

Zomer: bereid u voor op de zon! Gepubliceerd op 05/06/2012 - 12h20

Doet u alles om klaar te zijn voor de zomer en vooral uw huid op de zon voor te bereiden? Een overzichtje van wat u wel en niet moet doen om de hele zomer lang een mooie huid te hebben en veroudering tegen te gaan.

Meer artikels