Slank blijven na je 40ste: kan het?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 28/04/2017 - 11h08
-A +A

PUB

Moet u na uw 40ste nog slank zijn?

Vergeet grootmoeders spreuk niet: Voorbij een zekere leeftijd moet je kiezen tussen je gezicht en je billen! Geen enkel dieet doet u zomaar vermageren op plaatsen waar u dat zou willen! Zo vallen uw wangen in en verkleinen uw borsten, terwijl uw achterwerk hardnekkig mollig blijft. Als u vermagert, zijn de kraaienpootjes en rimpeltjes in uw gezicht ook beter zichtbaar. De opvultechnieken bewijzen het: vrouwen doen er alles aan om hun verouderend gezicht weer rondheid te geven, want rondheid is synoniem van jeugd!
Als het om een slanke lijn gaat, kunt u echter beter aan uw silhouet werken, gezond eten en uw spieren in vorm houden.

In de eerste plaats uw spiermassa behouden

Wonderdiëten bestaan niet of werken hoogstens enkele weken, met alle ongemakken van dien, want ons lichaam wreekt zich hoe dan ook in zijn zoektocht naar evenwicht. Als u in één week tijd 4 kg vermagert, verliest u geen vet, maar spiermassa en essentiële voedingsstoffen. Onze spieren hebben de neiging om te smelten met de leeftijd, door gebrek aan lichaamsbeweging, de verplaatsing van de vetmassa en de "jojodiëten" die u hebt gevolgd en die uw lichaam in zijn geheugen opslaat. Lichaamsbeweging is essentieel om uw spiermassa te behouden, omdat een gespierd lichaam meer calorieën verbrandt in rust dan een papperig lichaam.

Nog enkele trucs

  • Stop met tussendoortjes.
  • Eet van alles een beetje.
  • Laat uw eettaboes varen.
  • Luister naar uw lichaam.
  • Eet minder vet en minder suiker.
  • Beperk uw calorie-inname dankzij een intelligent voedingspatroon, om een paar kilo's te verliezen. Zo bevat een croque-monsieur drie keer meer calcium dan een kaaskroket.
Initialement publié par Geadapteerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 16/12/2003 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 28/04/2017 - 11h08

Jacques Fricker, Maigrir Sur Mesure ("Vermageren op maat"), Odile Jacob

Bekijk dit artikel
PUB