
- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- voorgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 20 minutes
- Ingrediënten :
-
1 meloen
1 komkommer
2 potjes Griekse yoghurt (natuur)
1 citroen
enkele blaadjes verse munt
zout
peper
PUB
Bereiding van het slaatje van meloen en komkommer
Snij de meloen doormidden, verwijder de zaadjes en haal met een meloenlepeltje balletjes uit het vruchtvlees.
Doe ze in een slakom en zet die in de koelkast
Was de komkommer en snij hem in blokjes.
Doe de blokjes in een zeef, strooi er zout over en laat 10 minuten uitlekken.
Doe de yoghurt in een kom en breng op smaak met zout en peper. Meng goed.
Doe de komkommerblokjes en de yoghurt bij de meloenballetjes en meng alles.
Versier met enkele blaadjes munt.
Zet koel weg tot net voor het opdienen.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 26/08/2013 - 15h07
en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste
op 29/05/2017 - 15h20
PUBLICITÉ