PUBLICITÉ

Slaatje van kersen met zoethout en munt

Recept aangemaakt op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/07/2015 - 14h23
-A +A
Soort :
voorgerechten

U wilt afvallen en een mooie, platte buik hebben tegen dat u straks op vakantie gaat? Het kan, zonder dat u zich van alles moet ontzeggen. Kies voor een een evenwichtige maaltijd zoals onderstaand model.

PUB

Ingrediënten voor 4 personen

500 gram kersen
3 glazen rode wijn
1 staafje zouthout
2 eetlepels fijne suiker
1 bot munt
enkele blokjes zwarte drop

De bereiding

Was de kersen en laat ze goed uitlekken.
Doe de wijn in een kookpot. Voeg er het zouthout en de suiker aan toe. Breng aan de kook. Haal de pot van het vuur en laat 10 minuten trekken.
Zet de pot weer op het vuur. Doe er de kersen bij zodra de vloeistof weer kookt. Haal de kersen na 2 minuten en zodra de vloeistof weer kookt met een schuimpaan uit de pot. Leg ze op een schotel.
Was de munt en laat hem goed uitlekken. Bedek er de bodem van een schotel mee. Leg de lauwwarme kersen erop. Besprenkel ze met twee tot drie lepels van het kookvocht. Bedek de schotel met een vel
huishoudfolie en zet ze minstens 2 uur in de koelkast. De kersen moeten het parfum van de munt volledig hebben opgenomen.
Versier de schotel net voor het opdienen met de blokjes drop.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 06/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 02/07/2015 - 14h23
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ