PUBLICITÉ

Skiën: veiligheid eerst

Geüpdatet door Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 03/02/2016 - 11h57
-A +A

Als je in je skioord aankomt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de piste op. Enkele eenvoudige, maar cruciale voorzorgsmaatregelen kunnen je nochtans veel leed besparen. Laat om te beginnen uw skibindingen correct afstellen door een specialist. Zorg ook voor aangepaste zonnebrillen voor het hele gezin, en zie erop toe dat iedereen zich regelmatig insmeert met zonnecrème. En tot slot: kinderen moeten een helm dragen.

PUB

Regelen van de skibindingen volgens de AFNOR-norm door een specialist

Om skiletsels en vooral kniekwetsuren te voorkomen is het raadzaam om bij het begin van elke skivakantie de skibindingen weer te laten afstellen door een specialist.Het Franse Inpes stelt terecht dat "de bindingen ontworpen en continu verbeterd worden om het risico op beenderbreuken te beperken", maar dan moeten ze wel correct, dat wil zeggen volgens de AFNOR-norm, worden afgesteld door een specialist.

Goed om te weten

De lengte van de binding moet perfect overeenstemmen met de lengte van de zool van de skischoen. Aan de hand van de markeringen op de binding kan de skiër nagaan of de binding een correcte spanning uitoefent op de zool. De spanning moet net voldoende strak zijn. Bij een te lage spanning kan de schoen tijdens het skiën loskomen en kan de skiër ten val komen. Als de spanning te hoog is, komt de schoen bij een valpartij niet spontaan los van de ski.

Initialement publié par Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 21/02/2006 - 00h00 et mis à jour par Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 03/02/2016 - 11h57

Persbericht van INPES, het Franse 'Institut national de prévention et d'éducation pour la santé', februari 2006

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Skiongevallen: een kwestie van timing Geüpdatet op 22/03/2011 - 09h53

Skiliefhebbers hebben het geluk dat ze één week per jaar alles aan de kant kunnen schuiven om hun geliefde sport te kunnen beoefenen. We hebben voor u enkele tips om ongevallen te vermijden.

Aanbevelingen voor een geslaagde skivakantie Gepubliceerd op 02/02/2017 - 15h28

Een weekje skivakantie moet u niet improviseren, maar wel degelijk voorbereiden: reserveringen, bagage, uitrusting, maar ook en vooral een fysieke voorbereiding. En wanneer u ter bestemming aangekomen bent, moet u zich beslist houden aan drie belangr...

Meer artikels