PUBLICITÉ

Seniorengedrag

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 09/07/2007 - 00h00
-A +A

De meeste senioren voelen zich topfit. We moeten wel erkennen dat zij echt hun best doen en dat zij niet op één inspanning kijken. Zij houden zich aan de afspraken om bepaalde ziekten vroegtijdig op te sporen, zij gaan regelmatig naar de raadpleging voor de opvolging van ziekten of symptomen, zij nemen nauwgezet hun geneesmiddelen, eten beter, doen opnieuw aan sport en oefenen hun geheugen.

PUB

1) Waarom krijgen senioren de raad om thee en kruidenaftreksels te drinken?

Omwille van de heilzame werking van de planten.
Omdat deze dranken goed zijn tegen de uitdroging van het lichaam.
De heilzame werking van de planten en de antioxidanten die in thee aanwezig zijn, zijn zeker niet te verwaarlozen. Het kan bovendien nooit kwaad wanneer je die planten kiest die het best passen bij de gezondheidstoestand van de persoon in kwestie. Het voornaamste argument waarom warme dranken als thee en kruidenaftreksels aangeraden worden, is dat zij een gunstig effect hebben tegen de uitdroging van het lichaam. Zelfs wanneer het heel warm is, is het dorstgevoel bij senioren dikwijls onvoldoende aanwezig.

2) Voorbij een bepaalde leeftijd is het niet meer nodig de weegschaal in het oog te houden.

Juist.
Fout.
Ondervoeding komt veelvuldig voor (3 tot 5% van de senioren thuis en 30% van de senioren in een instelling). Ontstekingsziekten, besmettelijke ziekten, depressies, dementie, eenzaamheid, bestaansmiddelen... alles draagt bij tot ondervoeding. De beste indicator van ondervoeding is het gewicht. Het is dus aanbevolen zich thuis zeer regelmatig te wegen en het gewicht te noteren. Een gewichtsverlies van 2 kilo op een maand tijd is een duidelijke aanwijzing dat er iets scheelt.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 09/07/2007 - 00h00

Impact Médecine n°2004, 7 juni 2007.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe voelen onze Europese senioren zich? Geüpdatet op 02/08/2005 - 00h00

22.000 Europese 50-plussers werden onlangs bevraagd over allerlei onderwerpen: van hun gezondheid tot hun werksituatie, hun levensstandaard en hun consumptiegewoonten. Het gaat om een wereldprimeur, met de bedoeling een echte gezondheidsbalans op te...

Moeten we onze kinderen voedingssupplementen geven? Geüpdatet op 31/12/2012 - 11h39

Vitamines en mineralen zijn essentiële elementen voor opgroeiende kinderen, maar net als bij volwassenen volstaat een gezonde en afwisselende voeding meestal om hun behoeftes te dekken. Toch is de verleiding groot - en zeker in de winter - om kindere...

Meer artikels