PUBLICITÉ

Seksualiteit: de Belgen op kop!

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 25/03/2002 - 00h00
-A +A

Wie had durven denken dat België het land is waar het meest belang wordt gehecht aan seksualiteit? Niemand, tenzij wellicht de enquêteurs van de Pfizer Global Study of Sexual Behaviours - Pfizer is de producent van de blauwe pil Viagra. De enquêteurs hebben ongeveer 26.000 personen in 29 landen ondervraagd.

PUB

De enquête werd uitgevoerd bij personen ouder dan 40 jaar en ging over hun seksualiteit en tevredenheid.Eerste punt: het seksuele verlangen en de seksualiteit verminderen niet na de leeftijd van 40 jaar. 83% van de mannen en 63% van de vrouwen vinden effectief dat seksualiteit zeer belangrijk is in hun dagelijks leven. Ze denken ook dat hun leeftijdgenoten dezelfde mening zijn toegedaan. Bijna evenveel mannen als vrouwen zeggen het voorbije jaar seksuele betrekkingen te hebben gehad. Meer dan 50% van de mannen en vrouwen heeft minstens eenmaal per week seksuele betrekkingen gehad en 2% zelfs dagelijks!

Belgen, ga maar door!

Er zijn grote verschillen van land tot land. 70% van de Belgen verklaren één- tot zesmaal per week geslachtsgemeenschap te hebben tegen slechts 21% van de Japanners.Maar meer dan de helft van de ondervraagden vindt het niet nodig over hun seksueel probleem te praten omdat ze dit niet belangrijk genoeg vinden. Anderen denken - zonder het te zeggen - dat het normaal is dat de seksuele activiteit vermindert met de leeftijd. Erger nog, één persoon op zes wil er niet over spreken uit schrik hun arts in verlegenheid te brengen.Maar ook de artsen zelf blijken niet sterk geneigd dit onderwerp aan te snijden: slechts 9% van de ondervraagden zegt dat hun arts hun de laatste drie jaar daarover vragen heeft gesteld!Toch is het belangrijk dergelijke vragen voor te leggen aan uw huisarts, ook al is hij jonger dan u. Er zijn immers al dan niet medicamenteuze behandelingen beschikbaar als dergelijke stoornissen optreden.

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 25/03/2002 - 00h00 Pfizer Global Study of Sexual Behaviours
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Het seksleven van de Belg: geen lachtertje! Geüpdatet op 19/10/2004 - 00h00

Voor de achtste editie van de wereldseksenquête waren 2.516 Vlaamse en 1.110 Franstalige internetgebruikers van minder dan 16 jaar tot meer dan 55 jaar bereid een tipje van de sluier van hun geheime privé-leven te lichten.

Meer artikels