PUBLICITÉ

Seks tijdens de menstruatie, kan dat?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 23/11/2009 - 00h00
-A +A

Het is perfect mogelijk om seks te hebben tijdens de menstruatie. Er is geen enkele contra-indicatie. Mensen die liever niet in aanraking komen met het bloed, hoeven zich anderzijds ook niet te forceren. Wacht gewoon enkele dagen. Maar wat moet u nog weten over geslachtsgemeenschap tijdens de menstruatie?

PUB

Vrijen tijdens de menstruatie: geen enkele contra-indicatie


De oorzaak van de bloedingen is het baarmoederslijmvlies en niet de vagina. Bij de penetratie komt de penis ook niet in contact met deze zone. Er is geen enkel risico dat de bloedingen verhevigd zouden worden of dat het baarmoederslijmvlies geïrriteerd zou kunnen raken.
Maar ook al is er geen medische contra-indicatie, toch kunnen de bloedingen sommige mannen en sommige vrouwen afschrikken om seks te hebben. In dat geval wacht u gewoon enkele dagen. Het heeft geen enkele zin om u te forceren.

Verandert de menstruatie de libido van de vrouw?


Bij sommige vrouwen is de libido in deze periode van de cyclus het hoogst. Zij hebben dus meer zin om te vrijen, en dat is natuurlijk een reden te meer om wel seks te hebben tijdens menstruatie. Als de partner zich er niet door geremd voelt, kunt u er maar beter van profiteren.
Bij vrouwen die de pil nemen, is er vaak een verminderde libido. Dat kan ook verklaren waarom de libido vaak hoger is in de periode dat de vrouw de pil niet neemt, dat is dus tijdens de menstruatie.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 23/11/2009 - 00h00 "Sexo ados", Dr. Catherine Solano, uitgeverij Marabout.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
AnneNoompje

Ik heb een vraag over sex tijdens de menstruatie. Als je tampons gebruikt, kun je dan ook gewoon sex hebben? Of zit die tampon dan in de weg. Volgens mij kan dat namelijk niet, maar ik wil het graag weten voordat ik zoiets zou gaan uitproberen.

nomad

uiteraard zit de tampon in de weg,die verwijder je gewoon voor je begind te vrijen.zorg ook dat je je geen zorgen hoeft te maken over de lakens en de man gebruik een condoom,je mag zo hyienich zijn bloed is bloed.voordeel te vrijen tijdens de menstruatie,is dat de vrouw er een dag vroeger er vanaf is.door het penetreren komt het bloed er sneller uit.en is voor de vrouw een opsteker meer in de zin van ,je die van mij heeft veel voor mij over.

PUBLICITÉ
Lees ook
Vanavond niet schat, ik heb migraine! Geüpdatet op 20/12/2005 - 00h00

Migraine wordt beschouwd als hét excuus bij uitstek om geen seks te moeten hebben. Daarachter gaat ook het idee schuil dat vrouwen die vaak migraine hebben, seksueel geremd zijn en van hun migraine profiteren om minder vaak te moeten vrijen met hun p...

Meer artikels