Sclerodermie, gezien vanuit het standpunt van de patiënten

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 29/06/2015 - 11h43
-A +A

PUB

Geen doeltreffende behandeling

Op dit ogenblik bestaat er geen behandeling die in staat is sclerodermie te genezen. De symptomen kunnen wel enigszins verlicht worden met onder meer anti-inflammatoire middelen, met antacida (anti-zuur) en met antihistaminica. Immunosuppressiva kunnen eveneens voorgeschreven worden om weerstand te bieden aan de immunitaire respons die aan de basis van de ontsteking ligt.

Een minder ernstige vorm van sclerodermie

Naast de meest bekende vorm van sclerodermie, bestaat ook een minder ernstige vorm van de aandoening, die meestal de interne organen niet treft. "27 jaar geleden, heeft men bij mij sclerodermie gediagnosticeerd. De ziekte werd met corticoïden behandeld, vertelt de 47-jarige Alain. Tien jaar later is er een einde gekomen aan de ontwikkeling van de ziekte zodat ik met de medicatie ben mogen stoppen. Tegenwoordig zijn het de naweeën van de ziekte die me het meeste hinderen. Ik probeer een zo normaal mogelijk leven te leiden en ik heb bovendien het geluk dat ik nog voltijds kan blijven werken."

Initialement publié par Elise Dubuisson, gezondheidsjournaliste le 22/07/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 29/06/2015 - 11h43

De getuigenissen zijn afkomstig uit een brochure van de Belgische vereniging voor sclerodermiepatiënten.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB