PUBLICITÉ

Schrobben maar, u wordt er alleen maar beter van!

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 23/01/2007 - 00h00
-A +A

Een raadseltje: met welke handeling word je tegelijk wakker, krijg je een fluweelzachte huid, raak je van je vetcellen af en activeer je je hoofdhuid? Met de huid te schrobben natuurlijk! Een eenvoudig keukengeheimpje uit ons schoonheidssalon dat wonderen kan verrichten.

PUB

Een gemakkelijke handeling

Schrobben wordt ten onrechte als een voorbijgestreefde, lichtjes onaangename praktijk uit grootmoeders tijd beschouwd. Het is nochtans een gemakkelijke en uiterst doeltreffende handeling om de dag in topvorm en in schoonheid te beginnen.
Een kleine schrobbeurt meteen na het opstaan is de beste manier om uw geest en uw lichaam wakker te maken! Door deze handeling stimuleert u de zenuwreceptoren van de opperhuid. Die zenden een signaal van tevredenheid naar de hersenen dat resulteert in een tonische impuls van het hoofd tot de voeten.

Zijdezachte huid

De schrobbeurt kan worden uitgevoerd met de blote hand of met een handschoen van paardenhaar.
In het eerste geval gebeurt ze op de droge huid en bij voorkeur met behulp van een product dat stimulerend werkt op de zintuigen (een speciale lichaamslotion bijvoorbeeld met tonifiërende eigenschappen of een mengeling van etherische oliën, al dan niet zelf samengesteld).

In het tweede geval wordt de schrobbeurt uitgevoerd op een vochtige huid en bij voorkeur onder de douche. De handschoen zorgt tegelijk voor een lichte peeling van de opperhuid.
Wrijf uw huid na de behandeling overvloedig in met een bodymelk om ze zachter te maken. Alle dode cellen, die de huid verstikken, zijn nu verwijderd. Als u last hebt van vetcellen, kunt u een crème tegen cellulitis aanbrengen. Na zo'n schrobbeurt is de opperhuid warm en neemt ze de werkzame stoffen die in dit soort afslankingsproducten zitten veel beter op.

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 23/01/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Schilfertjes: hoe raak je ze kwijt? Gepubliceerd op 17/11/2017 - 12h42

Schilfertjes, of met de wetenschappelijke naam pityriasis capitis, en ook nog roos of hoofdroos genoemd, is een veel voorkomende aandoening. Een op de drie personen zegt er last van te hebben. Hoofdroos is erg hardnekkig en vraagt een aangepaste beha...

Hoofdroos: waarom net ik? Geüpdatet op 11/10/2011 - 18h30

Hoofdroos is onschuldig, maar komt wel heel veel voor. Zowat de helft van de mensen heeft er last van, blijvend of tijdelijk. Iedereen wil de schilfers natuurlijk zo snel mogelijk kwijt. Maar wat is de oorzaak? Er zijn heel wat factoren die hoofdroos...

Hydratatie: vergeet de vette huidtypes niet! Gepubliceerd op 10/11/2015 - 12h13

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan ook een vette huid uitdrogen, en dof en ongemakkelijk aanvoelen. Om hieraan te ontsnappen, is een aangepaste hydratatie van de huid essentieel.

De droge, winterse huid Gepubliceerd op 25/02/2015 - 08h37

Een winterjas, sjaal, muts en handschoenen zijn de beste wapens tegen de winterkoude, maar ze volstaan niet om komaf te maken met een vaak voorkomend neveneffect van de winter : de droge huid .

Meer artikels