PUBLICITÉ

Schone darmen!

Gepubliceerd door Géraldine Dardenne, gezondheidsjournaliste op 29/09/2009 - 00h00
-A +A

De colonhydrotherapie is weer helemaal terug van weggeweest. Achter deze ingewikkelde term gaat een techniek schuil die de giftige stoffen uit ons lichaam afvoert, zeg maar een soort reinigingskuur. Eigenlijk is het niets nieuws, maar gewoon het oude "lavement" in een modern kleedje gestoken!

PUB

Lavement of colonhydrotherapie, eigentijdse versie


De colonhydrotherapie heeft Amerika al veroverd en begint nu ook terrein te winnen in Europa. Maar eigenlijk is het niets nieuws en is het gewoon een verbeterde en meer geavanceerde versie van het lavement zoals dat al in de oudheid werd toegepast. Het gebruik gold lange tijd als essentieel voor de gezondheid van het lichaam...

De colonhydrotherapie is een eenvoudige behandeling


De colon of dikke darm speelt in ons lichaam een cruciale rol. Hij absorbeert het vocht uit de ballaststoffen en perst de rest samen. Als we onze dikke darm gezond houden, zal het hele lichaam er dus beter van worden. En dat kan met de colonhydrotherapie of darmspoeling. De werking van deze reinigingstechniek is heel eenvoudig. De hydrotherapeut brengt via het rectum lauw water in de dikke darm. Dat gebeurt met een slangetje dat verbonden is aan een toestel. Het water stroomt enkele minuten door de darm, intussen masseert de hydrotherapeut de buik. Dit proces wordt verschillende keren herhaald in de loop van de sessie. Op die manier worden de diverse afvalstoffen (stoelgang, slijmen…) in de dikke darm uitgescheiden. Een sessie duurt tussen drie kwartier tot een uur. Twee tot drie sessies per jaar volstaan.

Gepubliceerd door Géraldine Dardenne, gezondheidsjournaliste op 29/09/2009 - 00h00 Josiane Mignot: "L'hydrothérapie du côlon â€â€oe votre partenaire santé". Uitg. Jouvence.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Ik heb buikpijn, wat mag ik eten? Gepubliceerd op 21/06/2017 - 16h07

Of onze buik nu (naar onze zin) te rond is of mooi plat en omgeven door keiharde buikspieren, het gebeurt maar al te vaak dat het daarbinnen rommelt en borrelt, dat we krampen hebben en/of ons opgeblazen voelen als een ballon. Aan wie of wat is dat t...

Darmspoelingen: laat uw dikke darm met rust! Gepubliceerd op 24/10/2014 - 15h15

Lavementen, ook darmspoelingen of colonhydrotherapie genoemd, zijn niet aan te raden, tenzij op medisch advies. Ze worden nochtans nog toegediend in geval van allerlei gezondheidsproblemen, soms zelfs van ingebeelde problemen.

Meer artikels