PUBLICITÉ

Schminken: te mijden fouten

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 01/02/2010 - 00h00
-A +A

Schminken moet ons eigenlijk mooier maken, maar soms is de make-up slecht gekozen of fout aangebracht en heeft het net het omgekeerde effect...

PUB

Schminken: altijd weer dezelfde fouten...


De eerste en veel gemaakte fout is dat we onze ogen en mond even sterk schminken. Nochtans is de basisregel van elke geslaagde schminkbeurt dat we ofwel de mond, ofwel de ogen accentueren, maar nooit beide tegelijk.
Als u uw ogen wil doen uitkomen, gebruik dan een zachte lippenstift of gloss.
Als u net uw mond wil doen schitteren, schmink dan uw ogen heel onopvallend.
Een tweede veel gemaakte fout is dat we een donkere fond de teint gebruiken om wat gebruind over te komen, terwijl het doel van een fond de teint is om de huid mooi gelijkmatig te maken - niet dus om een warmere tint te krijgen. Als u een fond de teint gebruikt van een krachtigere tint dan die van onze natuurlijke huidskleur, krijgt u makkelijk een camouflage-effect en wordt uw gezicht doffer van kleur in plaats van helderder. Om dat laatste effect te bekomen gebruikt u beter blush of poeder ('terra sun'). Deze kwalitatief hoogstaande producten geven de bleke huid een betere teint.
Maak niet de fout door het product in cirkels op de hele wang of de jukbeenderen aan te brengen. Dan gaat u eruit zien als een "Russische pop". Ga voor de spiegel staan, lach met ontblote tanden en breng de blush of het poeder met een grote kwast enkel aan de bovenkant van de jukbeenderen aan.

Andere gouden regels


Voor de ogen: gebruik niet te veel mascara. Anders krijgt u zware, klevende en weinig sexy wimpers. Neem de tijd en breng de mascara aan volgens de regels van de kunst. Begin aan de onderkant van de wimpers en beweeg het borsteltje met lichte zigzagbewegingen naar boven. Gooi oude, uitlopende, beschadigde of te droge flesjes kordaat weg, want die gaan makkelijk uitlopen op de wimpers.
Om fouten te vermijden bij het schminken van de lippen, moet u vooral op de kleur letten. De mode heeft natuurlijk ook haar zeg, maar zorg er toch voor dat u kleuren gebruikt die bij uw basishuidskleur passen: warme tinten (bijvoorbeeld oranje) zijn echt wansmakelijk op een lichte huid, net zoals koude tinten (bijvoorbeeld lichtroze) vloeken op donkere huidtypes.

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 01/02/2010 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Make-uptrends voor de lente Gepubliceerd op 22/03/2017 - 11h14

Met de terugkeer van de mooie dagen hebben vrouwen vaak zin om hun make-up te verzachten. Toch, en in tegenstelling tot wat velen denken, moeten vrouwen zich niet minder, maar eerder beter schminken als ze zich voor de lente mooi willen maken ! Globa...

Make-up: mooi, ook na de feesten Geüpdatet op 23/12/2016 - 16h22

Begin januari slaat de winter in alle hevigheid toe… de nasleep van de feesten en het gure weer komen onze look en ons humeur niet altijd ten goede. Deze make-uptips zullen u weer een stralende teint geven en u helemaal opkikkeren.

Meer artikels