PUBLICITÉ

Schilfers? Doe iets aan de stress!

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 17/02/2014 - 16h42
-A +A

Stress is een van de factoren die schilfers verergeren.

Hoe kunnen we onze stress verminderen om van de schilfers af te raken of het effect van anti-roosproducten te versterken?

En zijn er nog factoren die we zelf in de hand hebben?

PUB

Een op de twee mensen heeft tijdens zijn leven last van schilfers

Hoofdroos - of schilfers - ontstaat als de cellen van de hoofdhuid zich te snel vernieuwen. Omdat ze niet tijdig geëlimineerd kunnen worden, stapelen ze zich op en vormen er zich schilfers of hoofdroos.

Er zijn veel factoren die het ontstaan van schilfers bevorderen. Sommige kunnen we niet of moeilijk beïnvloeden:

  • De luchtvervuiling.
  • Het winterseizoen door de koude, de vochtigheid en de verwarming in de woning die de lucht net  heel droog maakt.
  • Hormonale veranderingen bij vrouwen.

Maar sommige factoren hebben we wel in de hand. Wat zijn de goede gewoonten die we moeten aankweken om een gezondere hoofdhuid te verkrijgen?

 

Aanpassingen die de vorming van schilfers kunnen beperken:

  • Mijd te agressieve of ongeschikte haarproducten, zoals bijtende shampoos, producten voor kleuren, watergolf of ontkrullen, enz.
  • Behandel uw haar met liefde en zachtheid. Kam of borstel het niet te hevig, gebruik een borstel met soepele haren, schrob uw hoofdhuid niet (masseer ze liever heel zachtjes om de bloedcirculatie van de hoofdhuid te stimuleren: er mag dus geen enkel geluid te horen zijn. Als u wel iets hoort, betekent dit dat u uw haar bij de wortel afbreekt!).
  • Laat uw haar als het kan natuurlijk drogen, zonder föhn dus. Of let er anders op dat de haardroger niet te heet is. Ook brushen is dus te mijden. Het is om te beginnen te heet en het maakt uw haar ook broos.
  • Draag geen hoed, pet of muts.
  • Beperk het vet in uw voeding en wees ook matig met alcohol. Die belasten de lever.
  • En mijd ook vermoeidheid en stress.

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 14/11/2011 - 15h30 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 17/02/2014 - 16h42

www.dermatonet.com ; http://www.educh.ch/coherence-cardiaque-stress.htm.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoofdroos: waarom net ik? Geüpdatet op 11/10/2011 - 18h30

Hoofdroos is onschuldig, maar komt wel heel veel voor. Zowat de helft van de mensen heeft er last van, blijvend of tijdelijk. Iedereen wil de schilfers natuurlijk zo snel mogelijk kwijt. Maar wat is de oorzaak? Er zijn heel wat factoren die hoofdroos...

Hoofdroos: meer dan een persoon op de twee Geüpdatet op 21/11/2006 - 00h00

Roos kan behoorlijk vervelend en ook hinderlijk zijn. Ongeveer één persoon op de twee heeft er last van. Er zijn vandaag doeltreffende roosbehandelingen, maar men moet wel weten dat er heel wat factoren zijn die een rol spelen bij het probleem van ro...

Meer artikels