PUBLICITÉ

Schildklierziekten

Informeer u hier over schildklierziekten, en ontdek de laatste nieuwtjes van de redactie, tips, praktische fiches, tests... maar ook getuigenissen van andere internetbezoekers. Wat zijn de symptomen en behandelingen? En hoe leert men er mee leven? Afspraak in de rubriek Schildklierziekten voor een antwoord op al uw vragen!

PUBLICITÉ
Populaire artikels van de week
Schildklier: onderzoek, symptomen en dergelijke Gepubliceerd op 04/07/2011 - 17h14

Hypothyreoïdie , hyperthyreoïdie , struma, warme nodulus, hypofysehormonen,... Vermoeidheid, nervositeit, hyperactiviteit, gewichtsschommelingen,... De schildklier kan op tal van manieren 'opspelen'. Dr. Brigitte Delemer*, endocrinologe, geeft tekst...

Hoe is hyperthyreoïdie te herkennen? Gepubliceerd op 14/11/2011 - 15h00

Hyperthyreoïdie is het gevolg van een overdadige productie van schildklierhormonen . Deze hormonen verhogen de werking van de meeste organen en weefsels van het lichaam. Maar wat zijn de precieze symptomen van hyperthyreoïdie ?

Achter depressie gaat soms een schildklierstoornis schuil Gepubliceerd op 27/12/2016 - 08h19

De werking van ons zenuwstelsel hangt nauw samen met onze schildklier . Onze schildklier beïnvloedt alle niveaus van ons lichaam, ook onze hersenen. Achter angst of neerslachtigheid bijvoorbeeld kan een schildklierstoornis schuilgaan.

Meer artikels
Populaire fiches van gidsen
Meer gidsen