PUBLICITÉ

Schelpjes met tomaat en tonijn

Recept aangemaakt op 07/09/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 05/01/2017 - 14h20
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

1 ui
4 grote tomaten
1 blik tonijn op olie
200 g pastaschelpjes
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de schelpjes met tomaat en tonijn

Breng een pot met lichtgezouten water aan de kook voor de pasta.

Pel de ui en snipper die fijn. Was de tomaten, snij ze doormidden, druk er met uw handen het vocht en de zaadjes uit en snij het vruchtvlees in blokjes.

Laat de tonijn uitlekken en giet de olie uit het blik in een braadpan. Verhit de olie en stoof de ui glazig. Doe de tomaten erbij en roer om.
Verbrokkel de tonijn grof met een vork en doe die er ook bij.

Roer goed en breng op smaak met zout en peper. Laat op een zacht vuurtje pruttelen en roer af en toe.

Doe de pasta in het kokende water en kook ze gaar volgens de richtlijnen op de verpakking.

Laat de pasta uitlekken en giet ze in een diepe schotel.

Proef de tonijnsaus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Giet de saus over de pasta en dien op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 07/09/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 05/01/2017 - 14h20
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ