PUBLICITÉ

Samenwerkende koppels, een goed of een slecht idee?

Gepubliceerd door Dr Catherine Solano op 08/02/2016 - 09h23
-A +A

Als je van mekaar houdt , lijkt het normaal dat je veel tijd met elkaar wilt doorbrengen. Voor sommige koppels kan het dan ook een geweldige ervaring zijn om samen te werken, maar soms kan het ook op een catastrofe uitdraaien. Hoe moet u uw werk regelen om een stabiele en gelukkige relatie met een samenwerkende partner te blijven hebben?

PUB

Begrijpen koppels die samen werken elkaar beter?


Marc is slager-traiteur; zijn vrouw is samenwerkende echtgenoot. Ze staat in de werkplaats en doet de verkoop in de winkel. Deze regeling komt de twee perfect uit. Karine: «Ik vind het prima zo. Als er zaken zijn die niet gaan, begrijp ik het. We zitten allebei in dezelfde situatie. Maar ook omgekeerd werkt het: als de zaak goed draait, zijn we allebei tevreden en zitten we op dezelfde golflengte». Koppels die in dezelfde sector werken, kunnen inderdaad zaken met elkaar delen en elkaar begrijpen. Dat kan op verschillende manieren: men kan in hetzelfde bedrijf werken samen met de samenwerkende partner, of dezelfde activiteit uitoefenen zonder daarvoor constant te hoeven samenwerken. En het kan ook als de partners twee heel verschillende beroepen hebben, maar veel belangstelling voor de andere hebben! 

Karine voelt zich goed in haar rol van samenwerkende echtgenoot.  Ze vindt dat «de meeste koppels heel weinig tijd samen doorbrengen. Ze gaan elk apart naar hun werk, brengen er de hele dag door en komen pas ’s avonds laat thuis. Na het eten volgen doen ze dan activiteiten zoals sporten. Dan zit de dag erop en blijft er nog maar weinig tijd over mekaar, behalve in het weekend. Wij delen veel meer dingen met elkaar en dat brengt ons dichter bij mekaar.»

Het klopt dat samenwerken de kans biedt om meer samen te zijn. Dat is soms een goeie zaak, maar soms is het ook te veel!

Samenwerken is soms verstikkend!


Jeanne en Theo zijn allebei kapper en hebben samen een kapsalon uitgebouwd. Na vijftien jaar huwelijk zijn ze gescheiden. Jeanne vertelt hierover: «We zijn vijftien jaar samen geweest, maar vergeleken met andere koppels die nooit hebben samengewerkt , lijkt het wel of we dertig jaar samen zijn geweest. We waren dag en nacht samen en volgens mij was dat te veel. We hadden geen leven meer als koppel en ook niets meer voor onszelf. We zijn gewoon te ver gegaan». Koppels die het concept van samenwerkende partner toepassen en er zich goed bij voelen, zijn net die koppels die erin slagen om ondanks die situatie niet te veel met elkaar te vergroeien. Karine en Marc baten samen hun slagerij uit, maar ze werken niet in dezelfde ruimte en hebben elk hun taak. Daardoor behouden ze een zekere autonomie en hebben ze hun eigen werkplek waar ze alleen kunnen zijn. Ze behouden dus elk hun eigenheid. 

Gepubliceerd door Dr Catherine Solano op 08/02/2016 - 09h23
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Wat doet de liefde duren? Gepubliceerd op 14/02/2014 - 10h45

Levenslange liefde , het is goed om er over te dromen, maar het kan doeltreffender. Een aantal psychologen bogen zich over de kwestie in de hoop concrete antwoorden te vinden op de vraag hoe een koppel kan blijven duren.

Meer artikels