PUBLICITÉ

Salade van witloof met pompelmoes en appel

Recept aangemaakt op 25/11/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 10/12/2012 - 14h24
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

4 stronken witloof
1 kleine rode ui
2 pompelmoezen
2 clementines
2 groene appelen
1 potje natuuryoghurt
enkele takjes bieslook
zout
peper
PUB

Bereiding van salade van witloof met pompelmoes en appel

Maak het witloof schoon, verwijder eventueel de buitenste bladeren en snij de onderkant weg. Snij het witloof in de lengte doormidden en herhaal dat nog eens. Pel de ui en snij hem in dunne schijfjes.

Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees en verwijder alle witte vliesjes. Werk boven een kom om het vrijkomende sap op te vangen. Haal dan de partjes pompelmoes tussen de vliezen uit. Pers de clementines uit en doe het sap in de kom bij het andere sap.

Was de appelen, snij ze doormidden en haal het klokhuis uit. Snij ze vervolgens in schijfjes en doe ze systematisch in de kom bij het sap om verkleuren te voorkomen.

Leg alle ingrediënten van de salade op een schotel. Doe de yoghurt bij het sap en breng op smaak met zout en peper. Meng goed. Versnipper enkele takjes bieslook.
Giet deze saus over de salade of geef ze er apart bij.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 25/11/2008 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 10/12/2012 - 14h24
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ