
- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- voorgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 20 minutes
- Ingrediënten :
-
1 bos waterkers
250 gram aardbeien
1 sinaasappel
1 takje munt
2 eetlepels olijfolie
1 koffielepel balsamicoazijn
1 mespunt fijne suiker
zout
versgemalen peper
Bereiding salade van waterkers en aardbeien
Was de waterkers, laat ze uitlekken en haal de blaadjes van de stelen.
Was de aardbeien en haal de steeltjes eraf. Snij ze in vieren.
Haal met een dunschiller wat van de schil (zonder het wit) van de sinaasappel, rasp ze en leg opzij.
Schil de sinaasappel en verwijder al het wit (verwijder ook de vliesjes van de partjes). Werk boven een
kom en vang het sap op.
Meng in een andere kom het sap van de sinaasappel, de azijn, de suiker, een mespunt zout en peper en
klop stevig op met een garde. Doe er al kloppend ook de olie bij.
Overgiet de waterkers met een kwart van deze vinaigrette en schik ze op een schotel.
Leg de aardbeien en de sinaasappelpartjes errond en besprenkel ze met de rest van de vinaigrette.
Verdeel de munt en de geraspte sinaasappelschil erover.
Dien goed koel op.