
- Voor :
- 2 personen
- Soort :
- voorgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 10 minutes
- Ingrediënten :
-
1 bakje veldsla
2 appelen
1 citroen
2 kleine wortelen
2 witte uien
peterselie
1 eetlepel olijfolie
1 koffielepel balsamicoazijn
zeezoutkristallen 'fleur de sel'
peper
PUB
Bereiding van de salade van veldsla, appel, wortel en ui
Was de veldsla en dep hem droog.
Schil de appelen en snij ze in dunne schijfjes.
Besprenkel ze stelselmatig met citroensap om verkleuren te voorkomen.
Schraap de wortelen schoon en snij ze in fijne schijfjes.
Pel de uien en snij ze in dunne ringen.
Was enkele takjes peterselie en dep ze droog. Hak ze heel fijn en vermeng ze met de rest van het citroensap, de olijfolie en de balsamicoazijn.
Schik een bedje veldsla op de borden of op een grote schotel .
Verdeel er de appelschijfjes over, de wortelschijfjes en de uiringen.
Overgiet met de vinaigrettesaus en bestrooi met enkele korrels 'fleur de sel' (let op met de hoeveelheid) en flink wat peper uit de molen.
Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste
op 30/09/2013 - 14h50
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ