PUBLICITÉ

Salade van oesterzwammen met citrusvruchten

Recept aangemaakt op 23/10/2012 - 11h03 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 11/11/2013 - 18h51
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
25 minutes
Ingrediënten :

2 sinaasappelen
1 pompelmoes
500 gr oesterzwammen
2 teentjes look
peterselie
1 soeplepel olijfolie
1 citroen
zout, peper
PUB

Bereiding van salade van oesterzwammen met citrusvruchten

Schil de sinaasappelen en de pompelmoes maar vang het sap op. verdeel in kwartjes en verwijder de vliesjes. Bewaar de kwartjes.

Maak de oesterzwammen proper: snij de voetjes weg. Was de champignons vluchtig en laat ze uitlekken. Droog ze met wat keukenrol. Schil en verpletter een teentje look. Was en droog dan enkele takjes peterselie. Versnipper de blaadjes.

Warm een pan op met wat olijfolie. Laat de oesterzwammen braden met wat versnipperde look gedurende 5 tot 8 minuten.
Doe er wat zout en peper bij. Voeg de peterselie toe en roer. Haal dan de pan van het vuur.  Leg de kwartjes citrusvrucht in een kroontje op de buitenkant van het bord.

Met een schuimspaan haalt u de oesterzwammen uit de pan. Doe het braadsap in het vruchtensap. Voeg citroensap, zout en peper toe. Doe deze saus over de oesterzwammen.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 23/10/2012 - 11h03 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 11/11/2013 - 18h51
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ