PUBLICITÉ

Salade van kokosbonen, mosselen en garnalen

Recept aangemaakt op 14/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 21/11/2016 - 12h21
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
60 minutes
Ingrediënten :

250 gram verse kokosbonen of Italiaanse borlottibonen
1 kilo mosselen
1 dl droge witte wijn
200 gram kleine steurgarnalen
1 grote rode sjalot
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel ciderazijn
enkele takjes bladpeterselie
Zout en peper
PUB

Bereiding salade van kokosbonen, mosselen en garnalen

Breng de bonen aan de kook in ruim koud water zonder zout.

Giet het water af zo gauw het kookt, spoel de bonen en leg ze opnieuw in ruim koud water zonder zout. Breng het water aan de kook en laat de bonen ongeveer 45 minuten zachtjes koken. Voeg er na 3/4de van de kooktijd wat zout bij.

Maak intussen de mosselen schoon. Doe ze in een pan en overgiet ze met de wijn.

Breng de mosselen op een hevig vuur aan de kook tot ze allemaal open zijn. Schud ze af en toe. Controleer of alle schelpen open zijn en gooi de niet geopende mosselen weg. Giet de mosselen door een zift en vang het sap op.

Pel de sjalot, snipper ze fijn en doe ze samen met het mosselnat in een pan. Zet de pan op het vuur en laat het vocht tot de helft inkoken. Voeg de olijfolie en de azijn toe en breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed.

Haal de mosselen uit hun schelp en pel de garnalen. Was de peterselie, dep hem droog en haal er de blaadjes af.

Snipper ze fijn en doe ze in de saus.

Schik de bonen samen met de mosselen en de garnalen op een grote schotel of in een diepe kom.

Overgiet alles met de saus. Dien lauwwarm op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 14/06/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 21/11/2016 - 12h21
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ