
- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- hoofdgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 20 minutes
- Ingrediënten :
-
Langoustines: 24
Court-bouillon: 1 l
Zeer fijne sperzieboontjes: 250 g
Groene asperges: 1 bos
Terrine van ganzenlever: 100 g
Olijfolie: 1 eetlepel
Xeresazijn: 1 eetlepel
Peper en zout
PUB
Bereiding van salade van ganzenlever met langoustines
Warm de court-bouillon op en leg er gedurende 5 minuutjes de langoustines in. Laat ze uitlekken en verwijder het pantser. Kook de sperziebonen in zoutwater (10 à 15 minuten) en let erop dat ze mooi stevig blijven. Laat ze uitlekken, hou ze onder de kraan en laat ze afkoelen.
Kook de groene asperges in zoutwater, laat ze uitlekken en snij de punten af op 5 à 7 cm (bewaar de stengels om soep mee te maken). Laat ze afkoelen.
Snij de ganzenlever in schijfjes en maak de vinaigrette klaar.
Schik de sperzieboontjes, de aspergepunten, de langoustines en de schijfjes ganzenlever op een grote schotel en breng het gerecht op smaak met vinaigrette.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 11/06/2010 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 14/12/2012 - 14h06
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ