
- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- voorgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 15 minutes
- Ingrediënten :
-
1 kilo erwten
1 kropsla
3 sjalotten
2 teentjes look
1 bosje bieslook
zout
versgemalen peper
PUB
Bereiding van romige soep van erwtjes, kropsla en bieslook
Haal de erwten uit de peulen.
Maak de sla schoon en hak de bladeren grof.
Pel de sjalotten en de lookteentjes.
Doe alles in de snelkookpan. Zet onder water zonder zout en kook 10 tot 12 minuten. Voeg zout pas later toe, want dat maakt het omhulsel hard.
Mix tot een mooi homogene soep. Doe er eventueel nog een beetje water bij als de soep te dik is. Breng op smaak met zout en peper.
Versnipper de bieslook terwijl de soep kookt. Doe hem pas op het laatste moment bij de soep, anders verliest hij zijn smaak.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist
le 02/06/2009 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist
le 18/06/2013 - 12h57
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ