PUBLICITÉ

Romige soep van erwtjes, kropsla en bieslook

Recept aangemaakt op 02/06/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 18/06/2013 - 12h57
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

1 kilo erwten
1 kropsla
3 sjalotten
2 teentjes look
1 bosje bieslook
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van romige soep van erwtjes, kropsla en bieslook

Haal de erwten uit de peulen.
Maak de sla schoon en hak de bladeren grof.
Pel de sjalotten en de lookteentjes.

Doe alles in de snelkookpan. Zet onder water zonder zout en kook 10 tot 12 minuten. Voeg zout pas later toe, want dat maakt het omhulsel hard.

Mix tot een mooi homogene soep. Doe er eventueel nog een beetje water bij als de soep te dik is. Breng op smaak met zout en peper.

Versnipper de bieslook terwijl de soep kookt. Doe hem pas op het laatste moment bij de soep, anders verliest hij zijn smaak.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 02/06/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 18/06/2013 - 12h57
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ