PUBLICITÉ

Rollerblades en skateboards: do's & don't's

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 15/08/2006 - 00h00
-A +A

Aan elke sport zijn risico's verboden, maar die risico's kunnen beperkt en gecontroleerd worden. Zo ook bij skeeleren en skateboarden, twee sporten die beoefend worden op een wel erg harde ondergrond! Het is aan elk en iedereen om een aantal basisregels te respecteren.

PUB

Skateboarden en skeeleren, nooit zonder bescherming!

Een helm is noodzakelijk voor de preventie van hoofdletsels. Hij moet het hoofd doeltreffend beschermen, slapen inbegrepen. De helm moet goed passen en mag het gehoor of het zicht niet hinderen..

Pols-, elleboog- en kniebeschermers zijn lang geen overbodige luxe. Bij een valpartij zijn het vaak de handen die als scholbreker dienst doen. Daarbij worden eerst de polsen geraakt, gevolgd door de ellebogen.
Kniebeschermers helpen bij de preventie van verstuikingen en fracturen én ze voorkomen schaafwonden.

Systematisch opwarmen

Opwarming van de spieren, stretching en opwarmingsoefeningen voor de versoepeling van de gewrichten zijn makkelijk uit te voeren voor het beoefenen van welke sport dan ook. Dus ook bij het skeeleren enskateboarden, en ook door jonge sporters

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 15/08/2006 - 00h00 Persdossier van het l'Institut national français de prévention et d'éducation à la santé (Inpes), " Pour un été en sécurité ", juni2006.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Wintersporten: special over snowboarden Gepubliceerd op 18/02/2013 - 09h46

Snowboarden is vooral erg in bij jongeren. Het is vaak hun eerste kennismaking met de wintersporten . Snowboarden houdt risico’s in, zowel voor gevorderden als voor beginnelingen, voor jong en oud. Wat zijn die risico’s van het snowboarden en hoe kun...

Een helm: geen overbodige luxe! Geüpdatet op 03/02/2004 - 00h00

"Als je het hoofd van een intellectueel afsnijdt, sterft hij", zo schrijft de Franse satyrische auteur Francois Cavanna treffend. En een wielrenner die op zijn hoofd valt, wat riskeert die zoal?

Meer artikels