PUBLICITÉ

Roken of mooi zijn, aan u de keuze !

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 27/11/2012 - 11h51
-A +A

Hebt u nog een reden nodig om te stoppen met roken?

Denkt u wel eens aan uw uiterlijk?

Tabak heeft belangrijke gevolgen voor uw huid: hij leidt inderdaad tot een vervroegde veroudering van de huid.

Het is hét moment om te stoppen met roken als u mooi wilt blijven!

PUB

Waarom roken slecht is voor de schoonheid!Alleen al door een sigaret tussen de lippen te houden, ontstaan er specifieke rimpeltjes bij mensen die veel roken...

Maar daarmee houdt de schade die tabak veroorzaakt nog niet op, verre van zelfs...

Nicotine veroorzaakt vasoconstrictie (vernauwing van de bloedvaten) zodat de aanvoer van bloed naar de huid vermindert. Sigarettenrook bevat ook fijne deeltjes die aan de huid kleven en daardoor de poriën verstoppen. Tabak verhoogt bovendien het risico op couperose, alsook de kans om wallen onder de ogen de krijgen.

En dan hebben we het nog niet over de vermenigvuldiging van de vrije radicalen, kleine deeltjes die het oxidatieproces van de huidcellen, en dus ook de veroudering, versnellen.

Roken maakt ook de nagels en de huid van de vingers gelig en de tanden worden minder wit.

Nog steeds zin om te roken dames? Roken of mooi zijn, aan u de keuze

Roken versnelt het verouderingsproces van de huid

Het gevolg van de impact van tabak op de huid is dat vrouwen die roken er tien of meer jaren ouder uitzien dan ze in werkelijkheid zijn. Er werd zelfs onderzoek verricht bij tweelingzussen, van wie er een rookte en de andere niet.

De zus die rookte, leefde in gelijkaardige omstandigheden als haar niet-rokende zus en toch was bij haar de veroudering van de huid veel duidelijker te zien.

Het is dus duidelijk dat tabak leidt tot een vervroegd verouderingsproces. Daarbij is roken ook nog slecht voor de gezondheid.

Waarom blijven zoveel vrouwen zich dan inbeelden dat het vasthouden van een sigaret iets glamoureus in zich heeft?

Het ziet ernaar uit dat vrouwen, naast de fysieke afhankelijkheid, ook op tabak rekenen om hun gewicht op peil te houden. Er bestaan nochtans oplossingen om uw gewicht te beheersen, waarbij u niet opgezadeld wordt met een doffe huid en vroegtijdige rimpels!

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 20/04/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 27/11/2012 - 11h51

Perscommuniqué Pfizer

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hypnose om te stoppen met roken: waarom niet? Gepubliceerd op 25/10/2012 - 14h13

De doeltreffendheid van hypnose als steun en hulpmiddel om te stoppen met roken is niet wetenschappelijk bewezen. En toch zijn sommigen ervan overtuigd dat zich laten hypnotiseren de juiste oplossing is. Wilt u het proberen, dan bieden wij u een aant...

Stoppen met roken is besmettelijk! Geüpdatet op 05/08/2008 - 00h00

Wist u het al? Niet-roker zijn kan u ineens overkomen! Wanneer een collega of iemand uit uw kennissenkring ophoudt met roken, dan verhogen ook de kansen dat u binnenkort uw laatste sigaret uitduwt.

Stoppen met roken brengt niets dan goeds! Gepubliceerd op 28/05/2015 - 17h06

Stoppen met roken is niet alleen belangrijk voor de gezondheid! Een overzicht van alle positieve invloeden die u zult voelen als u erin slaagt komaf te maken met die sigaret. Stoppen met roken heeft niets dan voordelen. Iedereen heeft er baat bij, op...

Stoppen met roken op internet: het werkt! Geüpdatet op 22/07/2009 - 00h00

Voor het eerst heeft een onderzoek aangetoond dat de ondersteuningsprogramma's op internet voor mensen die wensen te stoppen met roken wel degelijk resultaten opleveren. Een reden temeer om deel te nemen aan zo'n programma!

Meer artikels