
- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- hoofdgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 30 minutes
- Ingrediënten :
-
1 kg roggenvleugels
1 l visfumet
6 middelgrote sjalotten
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel bloem
40 cl witte wijn
½ bosje bieslook
zout
versgemalen peper
PUB
Bereiding voor Rog met sjalotten
Was de rog onder de kraan. Laat de vis dan 30 minuten weken in azijnwater.
Breng de visfumet bijna net aan de kook en laat de rog er 15 minuten in garen.
Pel de sjalotten en versnipper ze.
Verhit de olijfolie in een braadpot, doe de sjalotten erin en stoof ze 2 tot 3 minuten onder voortdurend roeren. Strooi er de bloem over, roer goed en laat nog eens 5 minuten bakken. Doe er dan de witte wijn bij, roer opnieuw en stoof 10 tot 15 minuten op een zacht vuurtje. Roer af en toe en kruid tot slot met zout en peper.
Was intussen het bieslook, dep het droog en hak het fijn. Doe het aan het eind van de kooktijd in de sjalottensaus.
Laat de rog uitlekken en leg de vis op een voorverwarmde schotel.
Overgiet met de sjalottensaus.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 15/03/2010 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 04/05/2016 - 10h39
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ