Roep overmatig zweten een halt toe

Geüpdatet door Valériane Munoz, gezondheidsjournaliste op 29/07/2016 - 09h26
-A +A

PUB

Deodorants, nog altijd heel doeltreffend!

Dankzij de technologische vooruitgang worden de deodorants in de vorm van sprays, sticks of rollers alsmaar doeltreffender! Er bestaan drie types deodorants:
De klassieke deodorants maskeren alleen de geurtjes door een parfum. Het gebruik ervan maakt deel uit van een dagelijks hygiëneritueel. Ze hebben geen effect op de regeling van de hoeveelheid afgescheiden zweet.
De antitranspiranten hebben een regulerende werking aan de oppervlakte. Ze dienen voor dagelijks gebruik. Voor mensen die last hebben van hevig zweten, zijn deze deodorants vaak teleurstellend omdat hun regulerende werking beperkt is en vaak onvoldoende.
De deodorants op basis van aluminiumverbindingen zijn de meest aangewezen lokale behandeling tegen hevig zweten. Deze deodorants vernauwen de zweetkanalen en brengen de zweetklier zo "tot rust". De hoeveelheid zweet die wordt afgescheiden is dan "onder controle". Om het risico op huidirritaties zo klein mogelijk te houden moeten ze 1 tot 3 keer per week 's avonds worden aangebracht op een droge en gezonde huid. Deze producten zijn te verkrijgen bij de apotheek.

Verzorging van handen en voeten

Zweten heeft heel wat gevolgen: op esthetisch vlak, binnen de relatie, op psychologisch vlak, en zelfs professioneel. Bij zweten op de handpalmen zijn de gevolgen vooral sociaal en professioneel. De persoon in kwestie durft geen hand meer te geven of papieren aan te raken. Bezwete handen zijn ook een handicap bij het uitoefenen van handenarbeid waar precisiewerk aan te pas komt. Plantaire hyperhidrosis bevordert dan weer de ontwikkeling van eczeem, van contactdermatitis of kloven.
Deodorants remmen de bacteriën in hun groei zodat die minder vieze geuren kunnen maken. Ze pakken het probleem aan de wortel aan door in te grijpen in de zweetproductie. De huidporiën worden gesloten, waardoor het zweet niet weg kan. Met de speciale deodorants voor voeten, eenvoudiger in gebruik dan de talk van onze grootmoeders, kunt u de hele dag zonder probleem uw baskets dragen.

Initialement publié par Valériane Munoz, gezondheidsjournaliste le 12/06/2007 - 00h00 et mis à jour par Valériane Munoz, gezondheidsjournaliste le 29/07/2016 - 09h26

Enquête IPSOS l'Oréal 1999 bij 23.000 vrouwen

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB