PUBLICITÉ

De risico's van het vak: de kapper

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 15/06/2016 - 12h10
-A +A

Er wordt vaak gezegd dat men moet kunnen lijden om mooi te zijn, maar hebt u er al eens bij stilgestaan wat de kappers en kapsters moeten doorstaan om u mooi te maken?! Onregelmatige werkuren, piekperioden, blijven rechtstaan, met rugpijn en problemen met de bloedsomloop tot gevolg, allergieën voor de gebruikte producten.

PUB

Risico's voor rug en gewrichten

De hele dag rechtstaan en kleine pasjes zetten rond de stoel van de klant veroorzaken een aanzienlijke belasting van de onderrug, wat nog wordt verergerd door de meestal harde ondergrond van het kapsalon, zodat de kappers hun knieën moeten blokkeren. Bovendien zijn de repetitieve, asymmetrische bewegingen met de armen een oorzaak van gewichtsproblemen (tendinitis) aan de schouders en ellebogen. Deze risico's kunnen worden opgevangen door oefeningen die de ruggengraat verstevigen en een verbetering van de statische houding door te turnen of zwemmen.

De veneuze risico's

Kappers en kapsters hebben ook vaak last van zware benen, spataderen en oedemen op de onderste ledematen. Om deze aandoeningen te voorkomen is het beter dat u uw salon in de winter niet te warm maakt en in de zomer zorgt voor een koele binnentemperatuur. Het dragen van steunkousen en het beoefenen van een sport (zoals wandelen) om de spiertonus te verbeteren, worden warm aanbevolen. In sommige gevallen kan het mogelijk zijn een heelkundige ingreep uit te voeren op de aderen.

Initialement publié par C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 14/03/2006 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 15/06/2016 - 12h10

Site Annecy Gezondheid op het werk www.asmi-annecy.asso.fr "Le corps heureux/manuel d'entretien", Thérèse Cadrin Petit & Lucie Dumoulin, Les Editions de l'Homme, 2000.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Ook ons haar wordt ouder. Hoe verzorgen we het? Geüpdatet op 19/05/2015 - 11h53

Net als onze huid verandert ook ons haar als we ouder worden. De haarproducten die we gebruikten toen we twintig waren, zijn dan vaak niet meer geschikt. Hoe moeten we ons haar verzorgen als het ouder wordt ?

Dertien tips voor mooi haar in de winter Gepubliceerd op 17/02/2014 - 16h43

De kou buiten, de verwarming binnenshuis, wind, regen, of zelfs sneeuw... van al die omstandigheden wordt ons haar er niet mooier op. 's Winters wordt onzehoofdhuid makkelijk droog waardoor we sneller schilfertjes krijgen of - erger nog - ons haar dr...

Meer artikels