PUBLICITÉ

Reumatoïde polyartritis: de behandelingen

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 04/04/2013 - 15h11
-A +A

Van pijnbehandeling en onderhoudsbehandeling tot biotherapie, de zorg voor patiënten met reumatoïde polyartritis kende heel wat evoluties.

Maar omdat de auto-immune aandoening heel veranderd is, moeten onderzoekers blijven zoeken naar behandelingen voor reumatoïde polyartritis. En dat doen ze. Met de nieuwe biotherapie bijvoorbeeld.

http://www.e-gezondheid.be/reumatoide-artritis-ziekte-en-behandeling/actueel/1270

PUB

Reumatoïde polyartritis

Reumatoïde polyartritis is een ziekte die ontstekingspijn veroorzaakt ter hoogte van de gewrichten, meestal de handen, de polsen en de voeten. Reumatoïde polyartritis evolueert met opstoten en leidt tot misvormingen met onomkeerbare schade aan de gewrichten en invaliditeit als gevolg.

Om dat te vermijden moet de ziekte vastgesteld en behandeld worden.

De behandeling van pijn en van ontsteking

In de jaren vijftig was de behandeling uitsluitend symptomatisch, meer bepaald het voorschrijven van geneesmiddelen met cortisonen. Die hebben als voordeel dat ze de pijn en de ontsteking snel verlichten en dat ze de opstoten verzachten. Bovendien hebben ze ook een positieve invloed op de slapeloosheid die te wijten is aan de pijn. Maar de geneesmiddelen werken niet lang en ze veroorzaken neveneffecten.

Ze worden dan ook uitsluitend voorgeschreven voor een korte periode en in relatief lage dosissen.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 01/05/2007 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 04/04/2013 - 15h11

Persdossier Roche, april 2007 (Frankrijk).

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Polyartritis: hoe kunnen we de pijn verzachten? Geüpdatet op 16/10/2007 - 00h00

Reuma wordt dikwijls beschouwd als een goedaardige en onvermijdelijke ziekte wanneer men ouder wordt. Dat beeld klopt dus niet, en zeker niet wanneer het gaat om chronische ontstekingsreuma of polyartritis. Wanneer dergelijke aandoeningen niet verzor...

Meer artikels