PUBLICITÉ

Remedies tegen vet haar

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidjsournaliste op 11/04/2017 - 16h18
-A +A

U mag uw haar nog zo vaak wassen, toch blijft het vet. Enkele praktische tips om uw haar weer gezond te krijgen en komaf te maken met vet haar.

PUB

Vet haar: wat is het precies?

Men spreekt over overdadige talgafscheiding als het haar al vanaf de derde dag na het wassen vet aanvoelt. In het jargon heet dit seborroe of, in extreme gevallen, hyperseborroe. De symptomen zijn slap en zwaar haar dat moeilijk te kappen is, soms ook vette schilfers. En geleidelijk aan wordt het bijgroeiend haar ook dunner. Er zijn diverse oorzaken. Erfelijkheid, nog verergerd door stress, te vette voeding of haarverzorging met ongeschikte producten.

Vet haar aan de wortel, maar droge punten

Dat is het meest voorkomende beeld. De talg blijft op de hoofdhuid zitten in plaats van zich te verspreiden over de lengte van het haar. Het resultaat is te vet haar bij de wortel, maar hyperdroog haar in de lengten en de punten. De oorzaak is een verandering van de keratine in het haar, waardoor de talg stropt en niet over de rest van het haar kan verspreiden, zoals dat normaal gebeurt. Dat komt vaak (maar niet altijd) voor bij gekleurd en ontkleurd haar en bij permanenten.

Initialement publié par Emilie Veyretout le 07/02/2011 - 15h35 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidjsournaliste le 11/04/2017 - 16h18
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Vet haar: verzorging en zachtheid Gepubliceerd op 25/05/2016 - 09h50

Vet haar is gemakkelijk herkenbaar aan het glanzend uitzicht en bovendien voelt het vochtig en kleverig aan. Wenst u dit te verhelpen, dan hebt u aangepaste verzorging en veel zachtheid nodig.

Droogshampoos: de comeback van een goed bewaard geheimpje Geüpdatet op 16/03/2016 - 10h26

Hebt u al gehoord van droogshampoos ? Deze producten bestaan al decennialang, maar kennen nu een heuse revival. Je ziet ze al overal in de rekken staan, maar veel hoor je er nog niet over praten. We bekijken de voordelen, maar ook de nadelen…

Meer artikels