PUBLICITÉ

Reizigersdiarree

Gepubliceerd op 05/04/2004 - 00h00
-A +A

Door verandering van voedsel en besmetting met bacteriën of virussen veroorzaakte veelvuldige en dunne ontlasting, zoals voorkomt bij reizigers in gebieden zoals Mexico, Afrika en India.

PUB

Gedurende een periode van drie tot vier dagen ervaart men een waterige en niet-gebonden ontlasting, meestal vergezeld van een of meer van de volgende symptomen :- koorts;- anorexie;- braken;- buikkrampen.De aanvallen van diarree kunnen veroorzaakt worden door een groot aantal inheemse bacterietypen, zoals salmonella’s of shigella’s maar ook door protozoën. Bepaalde typen antibiotica kunnen uitkomst bieden.

Gepubliceerd op 05/04/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Acute diarree, chronische diarree: ernstig te nemen! Gepubliceerd op 10/11/2015 - 12h06

Opgezwollen buik, buikkrampen,... Diarree is niet alleen pijnlijk, maar ook zeer hinderlijk voor ons sociaal en beroepsleven. De oorzaken van diarree zijn talrijk, en de symptomen worden meestal ingedeeld in twee categorieën.

Turista: de helft van de reizigers krijgt ermee te maken Gepubliceerd op 30/05/2017 - 10h24

Bijna één reiziger op twee lijdt tijdens zijn verblijf aan turista, of reizigersdiarree. Reizigersdiarree is niet altijd goedaardig, dus is goed hydrateren, zowel ter plaatse als na de terugreis, aangewezen. Bestaat er een goed preventiemiddel?

Meer artikels