PUBLICITÉ

Reisgids voor kleuters: eten en drinken!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 06/07/2012 - 12h30
-A +A

Met een baby op vakantie gaan, stelt over het algemeen geen problemen.

Ter plaatse moet u zich wel aanpassen. Enkele nuttige tips die we tijdens onze zwerftochten hebben verzameld...

PUB

Eerst eten

Het eerste waaraan men moet denken is dat de baby moet eten.

Welnu, zelfs in industrielanden vindt men niet steeds de gepaste melk voor de baby. Neem dus een voldoende voorraad mee. Informeer vóór het vertrek bij de producent of dat melkproduct ook wordt verkocht in het land waar u naartoe trekt. Vergeet niet de naam van het product te vragen, de naam kan immers verschillen van land tot land.

U moet ook meer aandacht besteden aan het bereiden van de zuigfles. Zelfs bij een reis naar de Côte d'Azur moet u de fles na elk gebruik steriliseren, hetzij door hittesterilisatie (microgolf, enz.) hetzij door koudesterilisatie (scheikundige producten, enz.) naargelang u verblijft in een luxehotel of op een camping. Scheikundige sterilisatie is gemakkelijker voor avonturiers.

Als uw kind reeds vast voedsel eet, koopt u het best voldoende potjes, zeker als u naar afgelegen oorden trekt. Op elke internationale luchthaven vindt u potjes met babyvoeding, maar eens ter plaatse is dat minder waarschijnlijk. Als u er geen hebt, is het aangewezen risicovoedsel (vlees, vis, groenten, fruit, zuivelproducten, enz.) te vermijden. Geef het kind dan bij voorkeur zetmeelhoudende voedingsmiddelen zoals aardappelen en droog gebak. Eerst in ontsmet water koken en er dan een papje van maken, waar u poedermelk kan aan toevoegen.

Let op de kwaliteit van het water

Het water dat u gebruikt, moet perfect proper zijn. Fleswater wordt aanbevolen. Als er geen fleswater beschikbaar is, kan u ook het water filteren en daarna steriliseren.

Initialement publié par Pierre Dewaele le 23/07/2002 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 06/07/2012 - 12h30

Le guide du Voyageur, Medasso ed 2002-2003.

Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Reizen met uw baby Gepubliceerd op 06/07/2012 - 12h28

Met de auto op reis gaan en uw baby meenemen: het kan. Als u zich maar goed organiseert, alleen het strikt noodzakelijke meeneemt en voorrang geeft aan veiligheid en comfort. Enkele tips.

Met baby op vliegtuig Gepubliceerd op 10/08/2016 - 10h34

U zult zich heel wat vragen stellen als u met een klein kind op reis gaat, zeker als u met het vliegtuig reist!

Op reis met kleine kinderen Gepubliceerd op 20/06/2011 - 17h22

Misschien vertrekt u binnenkort op reis en neemt u ook een kleintje mee. Kleine kinderen zijn kwetsbaar en vergen extra voorzorgsmaatregelen. Met de onderstaande tips zal uw reis en uw verblijf ter plekke in optimale omstandigheden verlopen.

Meer artikels