PUBLICITÉ

Reflux

Gepubliceerd op 02/04/2004 - 00h00
-A +A

Terugvloeiing; bijvoorbeeld terugstromen van urine vanuit de blaas naar de nier of terugstromen van maaginhoud naar de slokdarm.

PUB

Gastro-oesofagale reflux

Terugvloeien van de inhoud van de maag naar de slokdarm. De aandoening berust in het algemeen op onvoldoende werking van de kringspier tussen slokdarm en maag. De reflux kan optreden tijdens de slaap of direct na de maaltijd. De behandeling bestaat uit frequente, kleine voedingen en eventueel specifieke geneesmiddelen die de reflux afremmen.

Oesophagitis-reflux

Ontstekingsproces van de wand van de slokdarm door het terugvloeien van de maaginhoud naar de slokdarm, hetgeen vaak gepaard gaat met braken. Reflux wordt veroorzaakt door een gestoorde werking van het onderste deel van de slokdarm.

Bij zuigelingen treedt niet alleen braken op, maar worden vaak huilbuien gezien en een afbuigende groeicurve. Indien het ontstekingsproces van het slijmvlies van ernstiger aard is, kan men de volgende symptomen waarnemen:- bloedverlies;- pijnklachten met slikstoornissen;- passagestoornissen als gevolg van vernauwing.De behandeling kan bestaan uit specifieke geneesmiddelen, verandering van houding en voeding of een chirurgische ingreep.

Gepubliceerd op 02/04/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels