PUBLICITÉ

Ragout van lamsvlees met asperges

Recept aangemaakt op 07/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/02/2015 - 11h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
50 minutes
Ingrediënten :

500 g lamsschouder
75 cl kippenbouillon
2 bosjes groene asperges
1 eetlepel maïszetmeel
2 eetlepels room
1 citroen
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de ragout van lamsvlees met asperges

Snijd het lamsvlees in grote stukken, verwijder zorgvuldig het vet en doe het vlees in een pot. Giet de bouillon erbij en laat ongeveer 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.

Was intussen de asperges. Snij de kopjes af op 10 tot 12 cm hoogte (hou de rest voor soep) en kook ze 5 minuten in licht gezouten kokend water. Laat uitlekken en doe ze in de pot bij het vlees.
Laat nog eens 10 minuten pruttelen.

Haal de asperges en het lamsvlees voorzichtig uit de pot en leg alles op een voorverwarmde schotel.

Draai het vuur hoger en laat de bouillon inkoken.

Los het maiszetmeel op in een beetje bouillon en giet het mengsel in de pot, roer goed tot de saus indikt. Doe er dan de room bij en roer opnieuw.

Pers de citroen uit en doe het sap bij de saus. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Giet de saus over het vlees en dien de ragout van lamsvlees met asperges goed warm op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 07/06/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 17/02/2015 - 11h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ