PUBLICITÉ

Pylorospasme

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Kramp van de sluitspier van de maaguitgang, meestal enkele weken na de geboorte optredend, bij jongens meer voorkomend dan bij meisjes en leidend tot projectielbraken.
Als een zuigeling op de leeftijd van twee, drie weken plotseling begint over te geven en dit ontwikkelt zich tot een heftig braken, zodat de melk er als bij een explosie uitkomt, waardoor de hele voeding soms met kracht de kamer in wordt geslingerd, kan dit een symptoom zijn van pylorospasme of pylorospasmus.

De aandoening is niet aangeboren in de gebruikelijke betekenis, want bij de geboorte is zij nog niet aanwezig, maar de neiging ertoe bestond al voor de geboorte; het feit dat het dikwijls meer in de familie voorkomt, wijst op een erfelijke aanleg. Als de baby een week of twee, drie is - of hij nu voldragen of te vroeg geboren is - doet iets de aandoening zich plotseling openbaren.

Dat iets dat de aandoening te voorschijn roept, is de voeding. De baby gebruikt nu zijn eigen spijsverteringsstelsel; hij wordt niet meer gevoed door de placenta. Als hij aanleg heeft voor pylorospasme veroorzaakt het drinken een dikker worden van de pylorus of portier (de uitgang van de maag). Hierdoor wordt de passage bemoeilijkt en dit leidt tot braken.

In het algemeen wordt een operatieve ingreep voorgesteld. De resultaten hiervan zijn uitstekend. Na de operatie is de spijsvertering weer geheel normaal.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Uw kitten goed voeden Geüpdatet op 04/07/2006 - 00h00

Hebt u net een kitten geadopteerd? Dan wilt u hem zeker de best mogelijke toekomst bieden. De manier waarop u uw kleine carnivoor voedt, zal daar erg toe bijdragen, want op die manier kunt u hem een gezonde groei en een goede gezondheid bieden.

Doofheid bij honden en katten Geüpdatet op 13/02/2007 - 00h00

Hebt u de indruk dat uw hond of kat niet meer reageert als u roept of verrast is als u hem vastneemt zonder dat hij u heeft zien komen? Misschien moet u dan eens zijn gehoor laten nakijken.

Bobby en zijn koekjes Geüpdatet op 16/05/2006 - 00h00

Welk baasje vindt het niet leuk om zijn schatje snoepjes te geven en welke hond vindt het niet fijn om er te krijgen? Uw hond verwennen? Ja, maar alleen af en toe en met snoepjes die zijn dieet niet uit balans brengen!

Meer artikels