PUBLICITÉ

Puree van linzen

Recept aangemaakt op 26/01/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 18/02/2013 - 15h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
45 minutes
Ingrediënten :

500 gram groene linzen
2 uien
1 wortel
1 kruidentuiltje
30 gram boter
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van puree van linzen



Doe de linzen in een grote kookpot en vul die ruim met koud water.
Pel de uien en schraap de wortel en snij ze in grote stukken. Doe ze samen met het kruidentuiltje bij de linzen en laat ongeveer 40 minuten koken.

 
Haal het kruidentuiltje eruit.
Maak de linzen fijn in een blender of met de mixer.

Doe de puree in een pot en laat eventueel nog wat inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Doe er de boter bij en laat smelten. Roer intussen met een houten lepel.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 26/01/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 18/02/2013 - 15h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ