PUBLICITÉ

De puberteit bij meisjes: weet u er echt alles over?

De puberteit is een verschijnsel waar we doorheen moeten, maar niet alle meisjes die ze doormaken aanvaarden ze even gemakkelijk. Er komen veranderingen die soms niet prettig zijn, terwijl andere waar ze lang naar hebben uitgekeken, minder snel komen dan ze wel willen. Maar kent u echt alle aspecten van de puberteit bij vrouwen?

PUB
  • Question 1 sur 91) In de puberteit verandert de stem van het meisje.
  • Question 2 sur 92) Bij meisjes vormt het verlies van wit het eerste teken dat de puberteit begint.
  • Question 3 sur 93) Als een meisje haar maandstonden op haar 16de nog niet heeft, gaat men beter langs bij een arts.
  • Question 4 sur 94) De maandstonden beginnen meestal één tot drie maanden na het verschijnen van de borsten.
  • Question 5 sur 95) De eerste maandstonden komen vaak veel dichter opeen dan erna.
  • Question 6 sur 96) Als de maandstonden van een jong meisje na een jaar nog altijd niet regelmatig zijn, moet ze naar de dokter.
  • Question 7 sur 97) Als een meisje sinds kort haar maandstonden heeft en elke keer buikpijn heeft, moet ze naar de dokter.
  • Question 8 sur 98) Een meisje dat sinds kort haar maandstonden heeft en onveilig vrijt is veel vatbaarder voor seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) dan een oudere vrouw.
  • Question 9 sur 99) In de puberteit groeien de kleine schaamlippen onder invloed van de geslachtshormonen en worden ze langer dan de grote schaamlippen.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 16/07/2009 - 00h00 en geüpdatet op 23/11/2015 - 11h33
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
De puberteit bij meisjes: weet u er echt alles over? Gepubliceerd op 30/09/2013 - 18h40

De puberteit is een verschijnsel waar we doorheen moeten, maar niet alle meisjes die ze doormaken aanvaarden ze even gemakkelijk. Er komen veranderingen die soms niet prettig zijn, terwijl andere waar ze lang naar hebben uitgekeken, minder snel komen...

Tienermeisjes: waarom willen ze een baby? Geüpdatet op 01/03/2005 - 00h00

Een kinderwens is een natuurlijk verschijnsel vanaf de puberteit! Onze samenleving maakt het jonge moeders echter niet makkelijk. In sommige andere culturen heeft men daar echter niet de minste moeite mee, integendeel: soms is heel de familie er erg...

Als de puberteit te vroeg begint... Geüpdatet op 31/01/2006 - 00h00

Sommige kinderen komen te vroeg in hun puberteit: meisjes soms al vóór 8 jaar in plaats van 11 jaar. Dit verschijnsel lijkt meer voor te komen dan vroeger. Als de oorzaak eenmaal vaststaat, kan deze stoornis doeltreffend behandeld worden.

Meer artikels