PUBLICITÉ

Psoriasis: oplossingen voor elk seizoen

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 10/03/2015 - 12h25
-A +A

Hebt u last van psoriasis? Tijdens de winter en de herfst zijn de opstoten meestal erger, maar wel elk om een andere reden. Tijdens de lente en de zomer kalmeert de aandoening, maar uw huid staat dan wel meer bloot aan de blikken van de anderen. Hoe gaat u daarmee om?

Hydratatie, zon, sociaal leven, ziektekiemen... Al onze adviezen om beter om te springen met psoriasis tijdens elk seizoen.


PUB

Psoriasis in de winter: de ergste periode voor huidziektenVoor psoriasispatiënten is de winter gewoonlijk het ergste seizoen. De lucht is koud en meestal droger dan de rest van het jaar, wat de huid van mensen die aan psoriasis lijden nog gevoeliger maakt voor aanvallen.

Wanneer die koude lucht dan nog gecombineerd wordt met meestal oververwarmde lucht in de woning, is de situatie nog erger. Psoriasispatiënten moeten zich goed beschermen tegen de kou en tijdens de wintermaanden hun huid nog beter verzorgen. Een dagelijkse hydratatie wordt aanbevolen, als extraatje bij de voorzorgsmaatregelen die voorgeschreven werden door de dermatoloog.

Psoriasis in de lente: daar is de warmte en de lichtere kleding!Voor wie aan psoriasis lijdt, betekent de lente op de eerste plaats het einde van de winter en de daarbij behorende ellende. De zon laat zich regelmatig zien en dat is al voldoende om de staat van de huid meteen te verbeteren. Een probleem in de lente is dat de kledij lichter en korter wordt. Mensen die lijden aan zichtbare psoriasis, tonen hun lichaam niet graag. Een oplossing bestaat uit de keuze van comfortabele en frisse, maar toch bedekkende kledij. Psoriasispatiënten moeten hun omgeving inlichten over wat psoriasis precies is, namelijk een zichtbare en pijnlijke, maar in geen geval besmettelijke aandoening.

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 09/03/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 10/03/2015 - 12h25
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Link tussen psoriasis en gewicht Geüpdatet op 19/10/2009 - 00h00

Er is een verband tussen psoriasis en gewicht . Bij mensen met psoriasis is overgewicht een verergerende factor. Een recente studie heeft aangetoond dat overgewicht vaker voorkomt bij mensen met psoriasis.

Psoriasis : verhoogd infarctrisico Geüpdatet op 07/11/2006 - 00h00

Psoriasis is een vaak voorkomende huidziekte die het risico van myocardinfarct verhoogt, vooral bij jongeren. Deze nieuwe informatie wijst erop dat men bij mensen met psoriasis systematisch op zoek moet gaan naar cardiovasculaire risicofactoren, om d...

Epileren en psoriasis: gaat het samen? Geüpdatet op 13/04/2016 - 09h25

Psoriasis is een goedaardige huidziekte die wel heel hinderlijk kan zijn. Zich scheren of ontharen is niet altijd vanzelfsprekend voor wie kampt met psoriasis, al is de ziekte niet onverzoenbaar met epilatie. Het moet dan wel op de juiste manier en m...

Meer artikels