Profiteroles met chocolade

Recept aangemaakt op 08/02/2013 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/02/2013 - 15h55
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :

6 personen
2,5 dl water
50 gram boter
1 snuifje zout
3 eieren
150 gram bloem
1 liter vanille-ijs
200 gram fondant chocolade
2,5 dl room
PUB

Bereiding van profiteroles met chocolade

Verwarm de oven voor op 210°C (gasstand 7).
Maak het beslag klaar voor de soezen. Doe het water in een kookpot samen met de in kleine stukjes gesneden boter en het zout. Breng al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur en doe er de bloem bij. Meng alles tot u een mooie, homogene massa krijgt.

Zet de pan weer op het vuur, draai de knop lager, en bewerk met een lepel of spatel tot het beslag van de randen loskomt. Giet het mengsel in een slakom en doe er één ei bij. Meng goed en laat 5 minuten rusten. Doe er dan het tweede ei bij. Roer tot het ei is opgenomen in het deeg en voeg ten slotte het derde ei toe. Het deeg moet mooi lopend zijn en langzaam van de lepel loskomen.

 Doe er eventueel nog een ei bij als dat niet het geval is. Giet het mengsel over in een spuitzak. Leg een vel bakpapier of aluminiumfolie op een bakplaat. Maak er kleine hoopjes beslag op ter grootte van een abrikoos. Zet ongeveer 40 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Snij de soezen in de breedte doormidden. Leg een bol vanille-ijs in de onderste helft en leg er de andere helft weer op. Zet de profiteroles in de diepvriezer tot net voor het opdienen. Maak de chocoladesaus. Breek de chocolade in een kom in kleine stukjes. Voeg de room toe.

Maak een bain-marie en zet de kom in het warme water. Laat de chocolade smelten en roer van tijd tot tijd. Houd de saus warm in het water.

Haal de profiteroles 10 minuten voor het opdienen uit de diepvriezer. Schik ze op een grote schotel of apart op borden. Overgiet ze met de warme chocoladesaus. Dien meteen op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 08/02/2013 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/02/2013 - 15h55
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB