PUBLICITÉ

Preventie van osteoporose en verzorging van het gebit

Gepubliceerd door Aanpassing: Pierre Dewaele op 18/03/2002 - 00h00
-A +A

Alle vrouwen in de menopauze vrezen de meeste veranderingen die ze zullen doormaken: verandering van het figuur, risico op osteoporose, enz. Maar ook het gebit verandert. Als u uw stralende glimlach wilt bewaren, breng dan gauw een bezoek aan de tandarts!

PUB

Wat gebeurt er met de tanden na de menopauze?

Alle weefsels en structuren van ons lichaam verouderen, ook de meest harde, zoals de tanden. Maar de hormonale veranderingen tijdens de menopauze hebben een grote invloed op dit proces. Alles verandert: de speekselproductie vermindert, de smaak kan veranderen, het risico op cariës neemt toe, het tandvlees raakt gemakkelijker ontstoken, het steunweefsel van de tanden verzwakt en het risico op infecties of dehiscentie van het tandvlees neemt toe. Osteoporose kan ook het kaaksbeen aantasten, waardoor het kunstgebit moet worden aangepast of het aanbrengen van implantaten wordt bemoeilijkt.

Van de tandarts tot de gynaecoloog...

Een regelmatig bezoek aan de tandarts is absoluut noodzakelijk. Cariës komt immers niet alleen voor bij kinderen en wat meer is: doordat cariës op latere leeftijd minder pijn doet, wordt dit euvel vaak niet opgemerkt. En dit is nog niet alles! Een gezonde mond en tanden laat u toe goed te kauwen, uw smaakzin te behouden, duidelijk te spreken, u hebt een frisse adem… U hebt een stralende glimlach en ziet er gewoonweg veel beter uit!Als de tandarts ziet dat de toestand van uw mond of gebit achteruitgaat, kan hij u aanraden - als u dit niet reeds gedaan hebt - een afspraak te maken met uw gynaecoloog om te bespreken of een hormonale substitutietherapie aangewezen is.

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 18/03/2002 - 00h00 Dr. Stéphanie Lehmann. Friedlander. Journal of the American Dental Association. Januari 2002.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Facings: u mag nu breed glimlachen! Geüpdatet op 19/04/2011 - 10h23

Facings zijn schildjes van porselein of composiet die op de tanden worden aangebracht. Ze bieden een esthetische oplossing aan mensen die niet meer durven glimlachen. Een techniek die veel succes kent, maar die ook een kostprijs heeft!

Gezonde tanden: uw tien goede voornemens Geüpdatet op 13/01/2015 - 16h21

Om het nieuwe jaar goed in te zetten, geven we u tien speciale tips mee om uw mond en tanden gezond te houden . Als we ons hele leven goede tanden willen hebben, moeten we namelijk de juiste handelingen kennen en ze elke dag in de praktijk brengen, a...

Nieuwigheden in de tandverzorging Gepubliceerd op 03/09/2012 - 10h54

In een maatschappij die almaar meer belang hecht aan het uiterlijk, streeft de tandverzorging ernaar om ons een nog mooier gebit te bezorgen en nodeloos leed te besparen. En er is heel wat vooruitgang op dit terrein!

Meer artikels