PUBLICITÉ

Preitaart

Recept aangemaakt op 29/03/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/12/2011 - 14h47
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

300 g bladerdeeg
6 kleine preien
1 eetlepel olijfolie
3 eieren
100 g geraspte emmenthaler
2 eetlepels room
muskaatnoot
zout
PUB

Bereiding voor Preitaart



Maak het bladerdeeg klaar. Rol het deeg open en bedek er de bodem van een taartvorm mee.

Maak de prei schoon. Snij de stukken groen die te hard zijn eraf. Snij de rest met een mes in de lengterichting half open en leg in water. Schud goed.

Snij de prei dan in heel dunne ringen.

Verhit de olijfolie in een braadpot, doe de prei erin, roer goed, bestrooi met een beetje zout, leg het deksel op de pot en stoof ongeveer 15 minuten op een matig vuur. Roer af en toe.

Verwarm de oven op 180°C.

Breek de eieren in een kom en klop ze los met een vork. Doe er de geraspte kaas en de room bij en roer goed. Doe er dan de prei bij. Breng op smaak met een stevig snuifje nootmuskaat en meng goed. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout.

Giet deze bereiding in de taartvorm en zet 30 minuten in de oven.

Haal de vorm uit de oven en kruid dan pas met peper.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 29/03/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 02/12/2011 - 14h47
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ