- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- voorgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 5 minutes
- Ingrediënten :
-
Aardappelen: 300g
preiwit: 6 stengels
Olijfolie: 1 koffielepel
Gevogeltebouillon :1 blokje
Eierdooiers : 2
Muskaatnoot : 1 rasp
Peper en zout
PUB
Bereiding van preisoep met aardappelen
Schil en was de aardappelen. Snij ze daarna in stukjes.
Warm het gezouten water gedurende 20 minuten op.
Was de prei en snij hem in stukken.
Laat hem vervolgens sudderen in een cocotte en voeg terwijl de koffielepel olijfolie al roerend toe gedurende 5 minuten.
Voeg daar 1/2 liter warm water bij en voeg het blokje gevogeltebouillon toe. Zout en peper toevoegen en laat 30 minuten afgedekt sudderen.
Breng de aardappelen op smaak. Pureer ze en voeg ze toe aan de cocotte.
Scheidt de eierdooiers in een kom en voeg ze rustig al roerend een grote lepel soep toe.
Doe de inhoud van de kom in de cocotte en meng goed. Haal deze dan van het vuur af.
Voeg nog een beetje geraspte muskaatnoot toe en serveer de soep lekker warm.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 18/01/2011 - 18h15
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 14/01/2014 - 15h48
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ