PUBLICITÉ

Prachtige wenkbrauwen

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 09/02/2015 - 15h49
-A +A

Mooi geëpileerde wenkbrauwen kunnen een blik veranderen en u een karaktervol gezicht bezorgen.

Indien u gewoonlijk niet heel erg bezig bent met dit toch wel heel belangrijk element van uw schoonheid, dan raden wij u aan er toch werk van te maien. Met de perfecte wenkbrauwen worden er weinigen geboren en door ze goed te epileren, bereikt u zoveel effect.

PUB

De vorm van de wenkbrauwen

Om de 'ideale' vorm van uw wenkbrauwen te vinden, gebruikt u een potlood of penseel dat u verticaal houdt ter hoogte van de neusvleugel.

  • Waar het penseel uw wenkbrauwen raakt, zou de wenkbrauwlijn moeten beginnen. Verwijder dus alle haartjes die uitsteken.
  • Draai dan het penseel zo dat de onderkant de neusvleugel blijft raken terwijl de bovenkant de iris in twee gelijke delen verdeelt.
  • Het punt waar het penseel uw wenkbrauwen raakt, zou de top van de wenkbrauwboog moeten zijn. Epileer en dun de lijn een beetje uit.
  • Draai dan het penseel verder tot aan de buitenkant van het oog. Op dat punt zou de wenkbrauwlijn het dunst moeten zijn en ophouden.

Werken aan het volume van de wenkbrauwen

Of we er nu te veel of te weinig hebben, we zijn zelden helemaal tevreden met het volume van onze wenkbrauwen.

  • Zijn ze volgens u niet vol genoeg, dan zal de eerste oplossing u misschien verwonderen: haal sommige haartjes weg. Verwijder al wat links en rechts uitsteekt: uw wenkbrauwen zullen er beter uitzien en voller lijken. U kunt natuurlijk ook vals spelen en gebruikmaken van een wenkbrauwpotlood.

  • Omgekeerd, indien uw wenkbrauwen te dik zijn, probeer in elk geval aan de verleiding te weerstaan om ze ter compensatie overdreven te epileren. Probeer de haartjes in te korten: borstel ze van onder naar boven en snijd de haartjes die boven de lijn uitsteken af. Borstel ze vervolgens naar beneden en ga op dezelfde manier tewerk. Uw wenkbrauwen zullen er minder verward uitzien.

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 19/01/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 09/02/2015 - 15h49

Robert Jones: "Votre beauté révélée par le maquillage" (Uw schoonheid onthuld door make-up), uitg. Place des Victoires

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Uw wenkbrauwen mooi epileren is een kunst ! Gepubliceerd op 26/02/2013 - 13h39

Mooie wenkbrauwen hebben, is zeer belangrijk. Mooi gestileerde wenkbrauwen verfraaien het gezicht en geven het wat reliëf. Ze zouden ook zorgen voor een zeker sexappeal, wat wellicht verklaart waarom meisjes al op zeer jonge leeftijd aandacht bestede...

Wenkbrauwen: een kennismaking met threading! Geüpdatet op 01/12/2015 - 11h31

Wenkbrauwen bepalen mee hoe we eruitzien. De vorm van onze wenkbrauwen beïnvloedt dus rechtstreeks onze gezichtsexpressie een de harmonie van ons gezicht. Het epileren van de wenkbrauwen met draad - ook bekend als threading - is een trendy techniek v...

Laser-epilatie voor een huid zonder haartjes Geüpdatet op 06/04/2009 - 00h00

Sinds de officiële goedkeuring van de eerste toestellen, dertien jaar geleden, kende laser-epilatie een steeds groeiend succes. Deze techniek wordt tegenwoordig door heel wat mensen toegepast.

Meer artikels