Overslaan en naar de inhoud gaan
PUBLICITÉ
PUBLICITÉ
Eerste onderwerp hernemen

Positieve ervaringen met alternatieve geneesmiddelen

Gepubliceerd door op 08/02/2011 - 15h45
PUB

Hoi, wie heeft er al ervaring met alternatieve geneesmiddelen? En zo ja, heeft het u ook verder geholpen? Want ik overweeg om eens een bezoekje te brengen bij de homeopaat!

Fout melden


X
Antwoorden
Sofie heeft op gereageerd

Hallo Marie!
Ik kan je eigenlijk wel aanraden om eens een bezoekje te brengen aan de homeopaat! Ik ging er altijd heen met m'n dochtertjes van toen ze nog klein waren, en ik heb niets dan goede ervaringen ermee. Dus, niet twijfelen....

rodolfo750 heeft op gereageerd

Reeds meer dan 40 jaar gebruiken wij uitsluitend homeopathie.Het is begonnen met nierstenen 40 jaar terug,2 stenen per jaar met veel pijn en miserie.Om het kort te maken...de dokter die toen opereerde zij letterlijk: "homeopathie is libelle rosita praat". Via een collega die jonger was en al ervaring had heb ik geluisterd en ook gedaan wat hij zij...vanocomplex nr 27,dat vergeet je nooit.Sedert dien heb ik GEEN nierstenen meer gehad,dus....ieder voor zichzelf geloven of niet.Nu nemen we ook griep en andere medicatie (indien nodig) maar enkel homeopatisch.Groetjes en veel succes Marie.Rodolfo.

rodolfo750 heeft op gereageerd

Hola Marietje,ben nog wat vergeten...30 jaar terug had ik een sportongeval waarbij ik mijn rechter schouder bezeerde.Ik kon 1 jaar lang mijn arm niet strekken met 1 kg in de hand.Met smeerwortel is dit na een jaar ook opgelost maar 2 jaar terug kreeg ik knagende pijn in die schouder,ook s'nachts werd ik er wakker van ....arthrose.Met anti arthrose druppels van vanocomplex (nr 71) is dit nu weer volledig hersteld.Ik heb wel de medicatie 4 maanden moeten nemen omdat arthrose een ziekte is die lange tijd eerder begint als dat je ze voelt.Ik hoop je voldoende geholpen te hebben,groetjes,Rodolfo.

evietje heeft op gereageerd

Zeker doen! Eén van onze zonen had voortdurend oorontstekingen en eczeem. Antibiotica hielpen slechts voor een korte tijd (14 dagen). Ten einde raad dan maar een homeopaat geconsulteert met het motto : baat het niet dan schaadt het niet. De homeopaat had ons wel gewaarschuwd dat het +/- 1.5 jaar zou duren voor het probleem van onze zoon zou opgelost zijn. Het was gewoon een kwestie van consequent volhouden. Ze waarschuwde ons dat het eczeem eerst nog zou toenemen alvorens er beterschap zou optreden. En gelijk had ze. Langzaam werd zijn toestand beter. En na 1.5j was het eczeem volledig verdwenen, zo ook de oorontstekingen. Eindelijk zagen we hem ook lichamelijk veranderen: groeien, actief spelen,... Inmiddels is onze zoon 24 j en in niets herken je nog dat bleke ventje van toen hij 1.5 j was.
Ook voor andere problemen doen we steevast beroep op de homeopate. Zij heeft ons altijd kunnen helpen. Trouwens toen onze poes ziek was en door de veearts werd opgegeven, heeft zij haar er weer bovenop geholpen. Dus homeopatie zit niet tussen de oren. Want je kan maar moeilijk zeggen dat je een baby noch een poes mentaal zo kan beïnvloeden dat ze alleen door te denken dat ze beter zullen worden, ook effectief genezen.

Dus Marie, gewoon een goede homeopaat opzoeken, liefst één met enkele jaren ervaring, die weet wat hij doet en regelmatig op bijscholing gaat naar India. Dat zijn de goeie.

loulou heeft op gereageerd

Hallo Marie,

Ik kan dit alleen maar beamen.  Ook mijn dochtertje had indertijd als baby enorm veel last van eczema en bronchitis.  Ook dit is homeopatisch opgelost nadat we eerst allerlei andere mogelijkheden hebben geprobeerd zonder resultaat.  Dus als je een goeie homeopaat hebt, zeker doen!

@evietje: kan jij mij de naam en tel.nr. doorgeven v/d homeopaat die je kat heeft geholpen.  Interesseert mij wel. Of mag dit niet via deze site?

Groetjes

Laurette heeft op gereageerd

Leuk van deze reactie te lezen wat homopathie betreft.

ik gebruik aromatherapie wel de franse strekking wat heel goed is naar men eigen ziekten toe ik ben type 1 diabeet, als wij een verkoudheid hebben zwingt onze bloedsuiker de pan uit. en nu blijft die stabiel staan als ik een aandoening heb.

ik gebruik etherische olie zowel inwending als uitwending puur of in een plantaardig olie als de etherische olie te branderige is voor de slijmvliezen of voor de huid.

ik heb al veel verschillende aandoening behandel met aromatherapie met veel succes, ook men huisdieren hebben er baat bij.

men huisdokter en Prof van men diabetische weten dat ik het gebruik en staan er heel positief tegenover omdat onze etherische olien wetenschappelijk bewezen zijn.

dus heb hele positieve ervaringen wat alternatieve geneeskunde betreft, bedankt voor het starten van de topic...;-)))

groetjes Laurette

SandyVanderzee (niet gecontroleerd) heeft op gereageerd

 

Nog steeds verbaasd

Het moet ongeveer 31 jaar geleden zijn dat ik me door een vriendin liet overhalen om me te wenden tot een geneesheer-homeopaat voor de behandeling van mijn zwaarvoelende pijnlijke benen waar nog geen enkel allopathisch "genees"-middel tegen geholpen had. Ik kocht het middel dat hij me voorschreef en tot mijn grote verbazing waren alle symptomen èn de ermee gepaard gaande pijn 3 dagen later volledig en voor altijd verdwenen. Dit heeft me danig aangegrepen, dat ik sindsdien steeds naar die arts teruggegaan ben, ook met onze vier kinderen, die toen 7, 6, 4 en 2 jaar oud waren. Gezien de leeftijd kan van placebo-effect bij hen dus moeilijk sprake zijn. Als iemand van ons te ziek was voor een doktersbezoek, dan belde ik de dichtbij wonende huisarts voor een huisbezoek en de diagnose, en belde daarna met deze diagnose naar de ondertussen verder wonende geneesheer-homeopaat die de medicatie voorschreef. Op die manier zijn we reeds meer dan 30 jaar uitstekend geholpen. Ik had vertrouwen in de beide artsen. De geneesheer-homeopaat was heel eerlijk in het kunnen van de homeopathie en schreef ons indien nodig (en enkel dàn, en slechts heel uitzonderlijk) allopathische middelen voor indien hij dat voor dit bepaald geval nodig achtte. Hij verwees ons ook naar allopathische specialisten indien nodig. Van charlatanerie en een fanatieke houding bij hem was dus absoluut geen sprake. Hij ging eerlijk en met grote zorg om met de behandeling. Hijzelf had zich van de ene op de andere dag laten omscholen tot homeopaat nadat hij op bijna wonderlijke wijze via homeopathie genas van een ziekte waarop zijn allopathie-collega's geen antwoorden meer hadden. Er wordt vaak gezegd dat mensen die pro homeopathie zijn nogal eens fanatiek uit de hoek kunnen komen, maar dat is omdat ervaringen zwaarder doorwegen dan pure theorie, zeker wanneer je keer op keer weer met verbazing kunt vaststellen dat deze behandelingen écht werken. Ik bevind me noch uitsluitend "in het kamp van de pro's", noch uitsluitend "in het kamp van de contra's". Ik ben nu 62, en overal om me heen zie ik vrienden en familieleden die dagelijks 'aan de pillen zitten'. Daar ben ik tot op heden gelukkig van gespaard. Een bewijs dat dat dank zij de homeopathie is heb ik niet, en dat heb ik ook niet nodig. Misschien is het zo, misschien ook niet. Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat het zo is, en blij aanvaarden dàt het zo is. Ik bevind me in de zalige ruimte van het samengaan van de twee en ik voel me er opperbest mee. Wat jammer dat de polemiek danig wordt aangezwengeld in plaats van te zoeken op welke terreinen er kan worden samengewerkt!

Sofie heeft op gereageerd

Ik denk dat iedereen gewoon moet doen waar hij zich het beste bij voelt. Als je denkt dat een homeopathisch bezoek je kan helpen moet je dat zeker overwegen... Bij mij hielp het, en zo te horen bij anderen toch ook. Als je er niet in gelooft moet je er ook niet naartoe gaan. Succes

ekna heeft op gereageerd

ik ben vroeger naar een homeopaat geweest omdat ik heel allergisch was, daarna was ik van de allergie vanaf maar na mijn zwangerschap ik de allergie in alle hevigheid teruggekomen. nu ben ik niet meer naar een homeopaat geweest maar wel iemand die pendelt over gezondheid, en dan via natuurlijke aroma's en essentiele olien uit brazilië geneest. ik had erge last van allergie-aanvallen en die zijn nu voorbij. ik nies nog wel maar absoluut niet zoveel meer.  

midnight heeft op gereageerd

door langdurige stress fibromyalgie hebben.keelspieren zo gespannen zitten dat ademhaling versneld is.

dankzij mijn huisarts beginnen deze te ontspannen door "sedistress",op basis van passiebloem droogextract.deze tabletten helpen ook bij het slapen

PUBLICITÉ
{ } { }